Planificació i qualitat

13/06/2016 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Planificació. Sistema de direcció estratègica

El Pla estratègic institucional de la Universitat Jaume I 2018 va ser aprovat pel Consell de Govern del 14 de desembre de 2015 i pel Consell Social del 28 d’abril de 2016. Aquest nou Pla mostra el compromís del Consell de Direcció de l’UJI fins a l’any 2018 i reflecteix l’estratègia que es pretén seguir per la institució al llarg d’aquests anys. A l’octubre de 2015, el Gabinet de Planificació i Prospectiva Tecnològica va realitzar el mesurament dels indicadors i va elaborar, posteriorment, la liquidació definitiva del desplegament del Pla estratègic als centres i titulacions, departaments i instituts corresponent al bienni 2014/2015. Per acord del Consell de Direcció, el desplegament del Pla estratègic es va prorrogar a les unitats acadèmiques per al 2016 i, alhora que s’executaven les diferents accions de la pròrroga, es va iniciar la redacció d’un nou document de criteris per al desplegament del Pla estratègic per al període 2017/2018 basat en el nou Pla estratègic UJI 2018. Per la seua part, el desplegament del Pla estratègic en els serveis de gestió l’any 2016 s’ha basat en adequar la definició d’objectius i indicadors tenint com a referència el pla estratègic UJI18. La revisió de la documentació aportada, així como l’alineament en el Pla estratègic institucional han sigut realitzades per l’Oficina de Promoció i Avaluació de la Qualitat (OPAQ).

Gestió de la qualitat

A l’octubre de 2015 es va obtindre, en el marc del Programa de suport a l’avaluació de l’activitat docent (DOCENTIA), la certificació de l’AVAP del model Docentia-UJI per a l’avaluació de l’activitat docent del professorat. Aquest certificat serà vàlid durant 5 anys. L'any 2016, el Servei d’Esports ha realitzat la transició a la nova norma ISO 9001:2015. L’OPAQ ha coordinat el projecte de transició i ha treballat amb els serveis implicats. El sistema de la Biblioteca ha renovat la certificació amb la norma ISO 9001:2008 i ha començat a treballar amb l’OPAQ en l’adaptació a la nova norma. Aquest curs, l'OPAQ i la Direcció acadèmica d'estudis han coordinat la participació de cinc títols oficials en el procés de seguiment i altres 26 títols en el programa de renovació de l'acreditació, tots dos dirigits per l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP). Tots els títols han obtingut informe favorable. A més, cinc graus han participat al Programa acredita plus de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) per a l'obtenció dels prestigiosos segells internacionals EURO-ACE en l'àmbit d l'enginyeria i EURO-INF en l'àmbit informàtic. Aquest curs s'ha obtingut el segell EUR-ACE per al màster universitari en Disseny i Fabricació, que va iniciar l'avaluació en el curs anterior.

Promoció de la qualitat

El personal de l’OPAQ, durant aquest curs, ha realitzat diverses accions de formació per a promoure i donar a conèixer els programes de qualitat. S’han impartit cursos dirigits a l’estudiantat de l’UJI i s’ha organitzat una visita per a l’alumnat del màster universitari en Gestió de la Qualitat (interuniversitari). També s’ha organitzat, conjuntament amb el Club Excel·lència en Gestió, la IX Jornada d’Excel·lència en la Gestió Universitària. La qualitat s’ha difós mitjançant l’actualització de la pàgina web de l’OPAQ amb caràcter periòdic. A més, s’ha facilitat informació completa de les diferents activitats desenvolupades per l’Oficina. Per tal d’augmentar la seua formació, el personal d’OPAQ ha participat en diverses jornades, fòrums i cursos tant a l’UJI com fora de la Universitat. S’han realitzat diverses accions de benchmarking entre les quals cal destacar l’avaluació EFQM de la Biblioteca de la Universitat de Saragossa i la visita a la Universitat de Minho, a Portugal.

Informació proporcionada per: Secretaria General