L'obra de la UJI Robert Boyle. Ensayos para una historia natural de la sangre humana rep el XV Premi Nacional d'Edició Universitària en la categoria de millor traducció

28/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La UNE reconeix amb un esment especial a la col·lecció Sapientia

L'obra Robert Boyle. Ensayos para una historia natural de la sangre humana, editada per Publicacions de la Universitat Jaume I, rep avuidijous 22 de novembre de 2012 un dels XV Premis Nacionals d'Edició Universitària que atorga la Unió d'Editorials Universitàries. Concretament, el llibre de l'UJI ha rebut el premi en la modalitat de millor traducció. A més, en la categoria de millor col·lecció, el jurat va fer un esment especial a la col·lecció Sapientia de la Universitat Jaume I "per l'esforç en la digitalització i difusió en obert dels continguts de la col·lecció". L'acte d'entrega dels premis es realitza a Salamanca a les 16 hores.

Robert Boyle. Ensayos para una historia natural de la sangre humana (traducció J. Beltrán Serra) té com a objectiu divulgar la figura de Robert Boyle, icona de la ciència del segle XVII, mitjançant la traducció del llatí d'una de les seues obres més destacades, que recull un compendi d'experiments, quasi tots ells fisicoquímics, aplicats a la investigació de la sang humana, una obra precursora de la química fisiològica. El volum es completa amb un estudi previ sobre l'autor de la Llei Boyle, la seua profusa obra escrita i el seu entorn social, històric i científic.

El jurat va valorar l'esforç de traducció d'una obra clàssica en llatí de l'època. L'elecció d'un autor complex i referent en la història de la ciència fan d'aquesta traducció una obra de gran interès.

En la seua quinzena edició els Premis Nacionals d'Edició Universitària han comptat amb un jurat independent i de reconegut prestigi que ha seleccionat els 10 millors llibres universitaris de l'any d'entre les 119 candidatures presentades. Els Premis s'han concedit en 10 modalitats distintes. Per un costat s'ha premiat la millor monografia en cadascuna de les quatre grans àrees de coneixement, és a dir, Ciències Humanes i Socials, Ciències Experimentals i de Tecnologies, Ciències de la Salut i Ciències Jurídiques i Econòmiques. D'altra banda, es reconeix la millor edició digital i multimèdia, la millor col·lecció i  la millor traducció.  I es distingeix també la col·laboració editorial premiant la millor coedició amb una editorial privada i  la millor coedició interuniversitària.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions