Propietat intel·lectual: quins materials podeu utilitzar legament en la vostra docència?

Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La propietat intel·lectual és un conjunt de drets que la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI) reconeix a la persona autora de qualsevol obra literària, artística o científica com ara un llibre, un article, un vídeo, una fotografia, un gràfic, o també un mapa o un programa d’ordinador. Per això també es coneix habitualment amb la denominació de drets d’autor.

Totes les obres, pel fet d’haver estat creades per algú, estan subjectes a drets de propietat intel·lectual, encara que no s’haja indicat així expressament. Per tant, no podem donar mai per descomptat que podem utilitzar lliurement qualsevol material —imatge, text, etc.— disponible en Internet. Sempre és necessària l’autorització dels titulars dels drets i sempre cal citar la font i l’autor o autora.

És important que consulteu la Guia de docència i propietat intel·lectual per conèixer amb detall quins materials podeu utilitzar en les vostres classes. Ací també trobareu altres enllaços d’interés amb informació sobre propietat intel·lectual, drets d’autor i llicències

A més, cal que tingueu en compte que haureu de gestionar els drets de propietat intel·lectual de tots els fitxers que pugeu a l'Aula Virtual. Per a obtenir més informació sobre aquesta qüestió consulteu la Guia d'usuari del mòdul de gestió de drets per a l'Aula Virtual.