Tecnologies i aplicacions accessibles

29/11/2021 |
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Des de l’UJI es treballa per poder fer accessibles totes les solucions i serveis de tecnologies de la informació propis. Si la persona usuària detecta algun problema o incidència pot contactar amb l’URA o el servei responsable. 

A continuació trobareu una recopilació d'aplicacions accessibles: 

Transcripció Automàtica en Línia (TAL)

Aplicació de la Universitat d'Alacant per a ordinadors mitjançant Google Chrome que realitza transcripcions automàtiques de veu a text de forma contínua.

ListenAll

App mòbil per a Android i iOS desenvolupada per la Universitat d'Alacant de reconeixement i transcripció de veu a text en temps real. 

Tleo

Aplicació, desenvolupada per la Universidad de Málaga, per transcriure de forma simultània una classe, ponència, conferència o un dictat. La versió gratuïta reprodueix un text escrit, transcriu una conversa i guarda les transcripcions. Compatible per a telèfons mòbils, tauletes i ordinadors.

TapTapSee

Aplicació disponible per a Android i iOS que permet identificar objectes en fotografies i les descriu en veu alta o text. Només cal fer una fotografia amb el telèfon mòbil o seleccionar-ne una ja existent i, en un segons, l’aplicació la descriurà, també si hi ha persones o colors.

Microsoft Lens

Aplicació de Microsoft que permet convertir una imatge en un document PDF per poder reconèixer el text que apareix. 

Lectors de pantalles

Programari que identifica i interpreta tot allò que es mostra en pantalla. La Universitat d'Alacant ha fet un recull dels lectors de pantalla més utilitzats per a ordinadors i dispositius mòbils. 

Magnificadors de pantalla

Software que permet visualitzar les imatges de la pantalla en un tamany més gran. Són molt útils per a les persones amb discapacitat visual parcial. En aquest llistat elaborat per la Universitat d'Alacant trobareu els magnificadors de pantalla més utilitzats en cada plataforma i pautes per a usar-los. 

Headmouse 

Ratolí virtual desenvolupat per la Universitat de Lleida que es controla a través de lleugers moviments facials captats des d'una webcam. 

VirtualKeyboard

Teclat virtual desenvolupat per la Universitat de Lleida que incorpora un sistema de predicció per facilitar l'escriptura.

Look to Speak 

App desenvolupada per Google Creativae Lab disponible per a Android que permet a les persones seleccionar, a través dels ulls, frases o paraules escrites prèviament perquè les diga en veu alta. Està disponible en espanyol, anglès, francès o alemany. És una solució pensada per a persones amb dificultats per a parlar o amb discapacitats motores.