L'UJI i l'empresa Tewis Smart Systems signen un contracte de recerca per al desenvolupament de sistemes de refrigeració més eficients i ecològics

28/11/2023 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i l'empresa Tewis Smart Systems S.L.U. han signat un contracte de recerca per al desenvolupament d'un projecte conjunt centrat en l'estudi i avaluació d'arquitectures de sistemes de refrigeració amb refrigerants naturals. La rectora de l'UJI, Eva Alcón, i el CEO de Tewis Smart Systems, Carlos Momplet, han estat els encarregats de signar el document que dona inici a aquesta col·laboració.

El Grup d'Enginyeria Tèrmica de l'UJI, dedicat a la recerca en refrigeració, especialment en l'ús de refrigerants naturals innocus cap al medi ambient i en el desenvolupament de cicles (arquitectures) d'alta eficiència energètica, serà el que durà a terme el projecte al costat de l'empresa Tewis Smart Systems, que aportarà la seua experiència en disseny i construcció de centrals de refrigeració per a l'àmbit comercial i industrial.

El projecte té com a objectiu el desenvolupament de noves arquitectures de centrals frigorífiques que treballen amb el CO₂ com a refrigerant. En concret, s'estudiarà i optimitzarà l'ús d'un nou component en aquests cicles frigorífics, el «recuperador de pressió», que és un dispositiu que recupera energia del procés d'expansió del gas i el reaprofita en el funcionament del cicle, incrementant l'eficiència energètica.

D'aquesta manera, l'UJI col·laborarà en l'anàlisi de dades experimentals, desenvolupament de models computacionals i en el desenvolupament i simulació de noves arquitectures de refrigeració que incorporen aquest component.

A l'acte de signatura del contracte també ha assistit, per part de l'UJI, el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo; el catedràtic i investigador principal del projecte Rodrigo Llopis, i l'investigador del Departament d'Enginyeria Mecànica Daniel Sánchez García-Vacas. Per part de Tewis Smart Systems, han estat en la signatura el CFO de l'empresa, Julio Vicente Duato, i el Development & Technical Manager, Javier Atencia, a més del manager de Daikin a Brussel·les, Takeshi Nishikawa.

Fotografies

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació