Publicacions de la Universitat Jaume I participa en la Fira del Llibre de València

Publicacions de la Universitat Jaume I participa, com cada any, en la Fira del Llibre de València que es celebra del 20 d’abril a l’1 de maig de 2017 en l’estand conjunt amb la Xarxa Vives i la Universitat de València, i també en la carpa d'Editors Valencians (AEPV). Organitzada pel Gremi de Llibrers de València amb la col·laboració de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), la Fira comptarà en aquesta edició amb la participació de 60 expositors en 93 casetes, tres més que l’any anterior, entre llibreries, institucions i entitats amb fons editorial propi.

Enguany, com a novetat, les entrevistes que realitza el canal TV de la Fira a l’espai «Escriptors al plató» s’emetran en directe i estaran disponibles immediatament després en l’adreça: https://www.youtube.com/channel/UC58WHTbmj6eWfragQRoBmaQ. La participació dels autors i autores vinculats a la universitat pública de Castelló s’iniciarà dilluns 24 d’abril a les 11.15 amb Ferran Nebot, autor de «La segona República i la Guerra Civil a Betxí». A continuació intervindrà el professor Víctor Mínguez qui parlarà sobre el títol «La fiesta barroca. La corte del Rey».  Dissabte 29 d’abril intervindrà Lidón Sancho amb el llibre «Regina José Galindo. La performance como arma», a les 12.45; José Luis Lorenz amb el títol «El Consell i els càrrecs municipals en el Castelló dels Àustria», a les 13.15 i per últim, Diana Monserrat Ferrer, a les 18.45, amb el títol «Mètode de creixement emocional».

La Fira del Llibre de València no és sols un espai de venda de llibres, és un espai d’activitats i festa. Així, per a la promoció del llibre i de l’hàbit lector, el certamen valencià acollirà el programa més ampli de la seua història: 600 signatures a més de presentacions (136); entrevistes a escriptors en el plató de televisió (150), obertes al públic, retransmeses en directe per Internet i disponibles posteriorment a través de Youtube; taules redones i debats (16); espectacles (27); recitals (16); tallers (106); i activitats infantils, tant obertes al públic com dirigides a escoles (76 sessions). B La Fira comptarà a més amb diverses activitats amb motiu de l’Any Blasco Ibáñez, del centenari del naixement de la poetessa Gloria Fuertes, del 75 aniversari de la mort del poeta i dramaturg Miguel Hernández i del 25 aniversari de la defunció de l’escriptor i humanista valencià Joan Fuster.

Web de la Fira: http://firallibre.com/

 • Presentació de llibre: «Teatro de mujer, Jeanne Marni»

  Publicacions de l’UJI edita el llibre de Jordi Luengo

 • El Consell i els càrrecs municipals en el Castelló dels Àustria
  «El Consell i els càrrecs municipals en el Castelló dels Àustria»

  Publicacions de l’UJI presenta el llibre «El Consell i els càrrecs municipals en el Castelló dels Àustria» al Menador

 • Mestres freinetistes

  L’obra editada per Publicacions de la Universitat Jaume I i la Fundació Càtedra Soler i Godes «Les mestres freinetistes dels anys trenta» es presentarà dimarts 4 d’abril de 2017.

 • Un país en gris i negre. Memòria històrica i repressió franquista a Castelló
  Presentació de llibre

  La segona edició de les Jornades de Memòria Històrica s’inaugurarà amb la presentació del llibre «Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló» de l’autor Juan Luis Porcar Orihuela, el pròxim 29 de març de 2017 a la Biblioteca Pública Municipal Manel Garcia Grau de Benicarló.

 • Revista «Potestas»

  La publicació completa i tots els seus articles es poden consultar i descarregar en la pàgina web http://www.e-revistes.uji.es/index.php/potestas.

 • Regina José Galindo
  Presentació llibre: «Regina José Galindo: la performance como arma»

  L’acte comptarà amb la participació de l’autora, Lidón Sancho Ribés; Joan Manuel Marín, director de la col·lecció ARS, i Rosalia Torrent del MACVAC de Vilafamés 

 • Grup col·laboradors Mineco

  El professor se suma així al grup d’experts de l’UJI amb els professors Andreu Casero i Antonio Pérez i les professores Marisa Cuerda y Azucena García.

 • Imatge del llibre
  «Mestres de la impremta. El moviment Freinet a València (1931-1939)»

  El llibre «Mestres de la impremta. El moviment Freinet a València (1931-1939)» d’Alfred Ramos de Publicacions de la Universitat Jaume I i la Fundació Càtedra Soler i Godes es presenta el dijous 2 de març de 2017 al Palau de Vivel de la Vall d’Uixó.

 • L’UJI col·labora en la reedició del clàssic «Els homes i la terra del País Valencià»

  La Universitat Jaume I de Castelló ha col·laborat, juntament amb altres universitats i institucions valencianes, amb l'Editorial Afers per a reeditar l'obra ja clàssica del professor Manuel Ardit «Els homes i la terra del País Valencià».

 • «Tragèdies silenciades»

  El llibre Tragèdies silenciades de Raül González Devís, editat per la Universitat Jaume I i la Universitat Rovira i Virgili, recupera la història de la repressió franquista en les comarques del nord de la província de Castelló.

 • Publicacions RRI

  L'UJI acaba de publicar en línia i en obert el llibre «Ética y comunicación en la gestión de la Investigación e Innovación Responsables (RRI): el papel de las Unidades de Cultura Científica y de la Innovación (UCC+i)», una obra que reivindica la importància de la comunicació i el diàleg per a aconseguir una ciència responsable.

 • L'UJI presenta el llibre «La inquisición en las Cortes de Cádiz» de Fernando Peña

  Fernando Peña, acompanyat a taula pel catedràtic de la Universitat Jaume I Manuel Chust, i en primera fila per la catedràtica Rosa Monlleó, va presentar el seu llibre «La inquisición en las Cortes de Cádiz», coeditat entre la Universitat Jaume I i la Universitat de Cadis.  

 • Assemblea UNE

  Les editorials universitàries espanyoles celebren la seua Assemblea General en la Universitat Jaume I de Castelló

 • e-revistes.uji.es 

  La Universitat Jaume I amb el suport del Vicerectorat d’Investigació i Doctorat, ha organitzat i celebrat la primera reunió de la comissió de treball encarregada de la formalització i definició dels requisits per a les publicacions periòdiques que integraran la plataforma e-revistes.uji.es

 • Presentació del llibre «El sur en revolución» a Argentina

  El catedràtic d'Història Contemporània de l'UJI Manuel Chust ha presentat el llibre «El sur en revolución: la insurgencia en el Río de la Plata, Chile y el Alto Perú» en el marc de les Jornades del Bicentenari de la Independència d'Argentina.

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16