Publicacions de l’UJI se situa entre les 100 editorials acadèmiques més prestigioses d’Espanya segons el CSIC

17/02/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Publicacions de la Universitat Jaume I es posiciona entre les 100 editorials acadèmiques més prestigioses d’Espanya segons els resultats del Scholarly Publishers Indicators (SPI) de 2022, elaborat pel Grup d’Investigació sobre el Llibre Acadèmic (ILÍA) del Consell Superior d’Investigacions Científiques. Concretament, l’editorial de l’UJI se situa en el lloc 87 de la classificació general en l’indicador de prestigi. Així mateix, destaca per disciplines en l’àmbit de Belles Arts, amb la posició 24, i Economia, en el lloc 30.

Scholarly Publishers Indicators és un sistema que proporciona informació i indicadors de les editorials acadèmiques, especialment en l’àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials. El sistema SPI genera tres tipus d’indicadors per a les editorials acadèmiques espanyoles: prestigi de les editorials, a partir d’enquestes a la comunitat acadèmica espanyola d’Humanitats i Ciències Socials; especialització, que aporta informació sobre el volum de producció de les editorials i les disciplines en què es publiquen en funció d’una anàlisi de les dades contingudes en DILVE (distribuïdor d’informació del llibre en venda); i sistemes de selecció d’originals, que valora els sistemes emprats per les editorials per a decidir què es publica.

La Universitat Jaume I manté des de la seua creació, l'any 1991, una intensa activitat editorial que s'ha traduït en el significatiu fons bibliogràfic ampli, tant en el nombre de títols, més d'un miler, com en la diversitat temàtica que tracten. Per a la institució, compromesa amb el desenvolupament social i econòmic del seu entorn, l'edició universitària constitueix una activitat essencial de l'objectiu últim com a universitat: la generació i transmissió de coneixements.

Amb l'establiment d'un sistema d'avaluació externa i anònima per parells (peer review doble cec) dels originals s'ha afavorit un rigor científic de les monografies que es publiquen, garantia bàsica de la qualitat. Tot açò ha situat Publicacions de la Universitat Jaume I dins del sector com una editorial àgil i capaç d'oferir continguts de valor sovint no coberts pel sector privat. En aquest sentit, la línia editorial de Publicacions de la Universitat Jaume I exclou obres de mera creació literària i opinió.

Publicacions de la Universitat Jaume I és membre actiu de la Unión de Editoriales Universitarias Españolas, de CEDRO, de l'Associació d'Editorials del País Valencià, de la Federación de Gremios de Editores de España i de la Xarxa Vives d’Universitats, i desenvolupa una important tasca de coedició amb diverses institucions i entitats d’àmbit nacional i internacional. 

Actualitat

Notícies

Novetats editorials col·lecció «Biblioteca de les Aules»

La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló han presentat les novetats editorials de la col·lecció «Biblioteca de les Aules», editada conjuntament, amb els títols «La desamortització de Madoz a la província de Castelló», 1855-1900, de Joaquim Comas, i «La radio en Castellón desde 1933», de José María Arquimbau.

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions