Publicacions de l'UJI

L'UNE lliura a Castelló els XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària
24/11/2016 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit el lliurament dels XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària a les millors obres publicades per les universitats i centres de recerca espanyols durant 2015. L'acte ha tingut lloc en el marc del programa previst en la XXXV Assemblea General de l'UNE que se celebra els dies 17 i 18 de novembre de 2016 al campus castellonenc. 

Durant el lliurament de premis, el rector de l'UJI, Vicent Climent, ha destacat el gran nombre d'obres que ha concorregut a aquesta edició, «la qual cosa és símptoma de la magnífica salut de l'edició universitària». Climent també ha assenyalat el treball de les editorials universitàries per a acostar a la societat el coneixement que es genera als campus de la millor manera possible. En aquest sentit, el rector ha manifestat que «aquests premis permeten valorar el treball editorial de les universitats i destacar aquelles obres que gaudeixen d'un especial nivell d'excel·lència». 

Els XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària han destacat dues de les obres editades per Publicacions de la Universitat Jaume I. Es tracta de Entrena’t les neurones, que ha sigut guardonada com la millor monografia en Ciències de la Salut, i Nuevas tecnologías, nuevas sensibilidades, millor monografia en Ciències, Enginyeria i Arquitectura.

A més, han sigut premiades com a millor edició Incunabula universitatis (Universitat d'Oviedo); La capital de un sueño (Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals), premi monografia en Art i Humanitats; España 2015 (Centre de Recerques Sociològiques), com a millor monografia en Ciències Jurídiques i Socials; Jugar a ser Dios (Universitat de València), millor obra de divulgació científica; Corpus epigráfico de La Alhambra (Patronat de La Alhambra i Generalife), millor edició digital i multimèdia; Estética & Crítica (Universitat de València), millor col·lecció; Para la voz (Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Cantàbria i Universitat Sant Jordi de Saragossa), millor traducció; El inventario del Alcázar de Madrid de 1666 (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Polifemo), millor coedició amb una editorial privada, i Autorretratos del Estado I y III (Universitat de Castella-la Manxa i Universitat de Cantàbria), premi a la millor coedició interuniversitària. 

El jurat dels Premis UNE ha estat integrat per Víctor García de Concha, director de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de CRUE Universitats Espanyoles (membre que s'ha absentat en aquelles candidatures en les quals optava la seua universitat); Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Nuria Azancot, cap de redacció del Cultural d'El Mundo; i Francisco Javier Rodríguez Marcos, responsable de Libros de Babelia d'El País.

Notícies

  • Fernando Peña, acompanyat a taula pel catedràtic de la Universitat Jaume I Manuel Chust, i en primera fila per la catedràtica Rosa Monlleó, va presentar el seu llibre «La inquisición en las Cortes de Cádiz», coeditat entre la Universitat Jaume I i la Universitat de Cadis.  

  • Les editorials universitàries espanyoles celebren la seua Assemblea General en la Universitat Jaume I de Castelló

  • La Universitat Jaume I amb el suport del Vicerectorat d’Investigació i Doctorat, ha organitzat i celebrat la primera reunió de la comissió de treball encarregada de la formalització i definició dels requisits per a les publicacions periòdiques que integraran la plataforma e-revistes.uji.es

  • Publicacions de la Universitat Jaume I presenta dues de les seues novetats a la Plaça del Llibre 2016, la fira dels llibres valencians i en valencià, que té lloc del 20 al 23 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament de València.

  • El catedràtic d'Història Contemporània de l'UJI Manuel Chust ha presentat el llibre «El sur en revolución: la insurgencia en el Río de la Plata, Chile y el Alto Perú» en el marc de les Jornades del Bicentenari de la Independència d'Argentina.

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16