Col·loqui i presentació de llibre IILP-UJI: «Comunicación intercultural en la atención sanitaria: propuestas desde la mediación»

23/04/2024 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 24 d'abril 2024
Acte: col·loqui i presentació de llibre
Títol: «Comunicación intercultural en la atención sanitaria: propuestas desde la mediación». Col·loqui i presentació de llibre.  Ponents: Dora Sales Salvador, Universitat Jaume I, Roberto Ortí Teruel, Universitat de Barcelona, Mara Morelli, Universidad de Génova, Francisco Raga Gimeno, Universitat Jaume I.
Lloc: en línia accés lliure via Zoom  i sala de graus Germà Colón Facultat de Ciències Humanes i Socials
Hora: 17 hores
Entitat: Institut Interuniversitari López Piñero - UJI 

Breu descripció: El llibre "Teoría y práctica de la interacción comunicativa intercultural" es planteja com una revisió crítica de les diferents propostes d'estudi i tractament dels problemes de comunicació intercultural. Per a això, al llarg del llibre s'analitza un ampli ventall de situacions comunicatives reals, especialment de l'àmbit de l'atenció sanitària. D'acord amb els plantejaments de l'actual sociologia constructivista, s'adopta una visió dels elements culturals de la comunicació que relativitza els seus valors semiòtics, la seua capacitat de representar relacions socials, i posa el focus en la seua naturalesa dinàmica i enactiva. Des d'un punt de vista formatiu, s'advoca per un desenvolupament de la competència comunicativa intercultural basat en la participació activa, col·laborativa, guiada i reflexiva en interaccions reals.

Més informació