Educar en i per al conflicte: Jocs i dinàmiques per a la seua resolució positiva

27/11/2023 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Data: 29 de novembre 2023

Acte: Taller

Títol: «Educar en i per al conflicte: Jocs i dinàmiques per a la seua resolució positiva»

Entitat: Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament en el marc de les assignatures Educación para la Paz i Peace Education

El professor Paco Cascón Soriano de l’associació Pangea, ha impartit el taller “Educar en i per al conflicte: Jocs i dinàmiques per a la seua resolució positiva” en el Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament en el marc de les assignatures Educación para la Paz i Peace Education. 

El taller planteja analitzar temes tan interessants com descobrir la perspectiva positiva dels conflictes, aprendre a analitzar-los i descobrir la seua complexitat. Paco Cascón té una llarga trajectòria facilitant tallers i cursos de formació per a la resolució de conflictes a través de metodologies lúdiques.

Un dels reptes en els quals s'ha centrat l'Educació per a la Pau, en el últims anys ha sigut com educar per a la resolució en i per al conflicte de forma no violenta. Davant la resolució d’un conflicte, la forma més evident a rebutjar seria la violència directa, però, també és necessari ser conscient d’altres formes més subtils que han de ser considerades i treballades, com ara l’evasió o la submissió, per a ser capaces de trobar solucions justes que afavorisquen la creació de societats més pacífiques.

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau