07/12/2017 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

A continuació es mostra una relació dels premis més importants que ha rebut la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau o algun dels seus membres:

 


 • Premi “Jòves Investigadors de la Universitat Jaume I”
  A la Dra. Sonia París Albert, Vice-directora de la Càtedra UNESCO de Filosofía per a la Pau en March de 2012, en la categoría de filosofía, filologia, llingüística, traducció e interpretació.
  Estos premios fueron convocados por el Vicerrectorado de Profesorado y Ordenación Académica de la UJI.
 • IV Premi “Castelló per la Pau” Atorgat al fundador i director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, Dr. Vicent Martínez Guzmán en reconeixement a la seua llarga trajectòria en la tasca pedagògica i investigadora realitzada des de la docència i l'aportació d'eines pacífiques per a la transformació de conflictes. L'acte públic es va celebrar el 23 d'abril de 2011 en el Teatre Principal de Castelló presidit per Marta Gallén, alcaldessa en funcions i pel regidor de Cultura, Miguel Ángel Mulet. Vicent Martínez és Llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de València.
 • V Certamen Nacional d'Iniciativa Social
  Sis estudiants del Master de la Pau i del seu programa de doctorat: Said Bahajin, Gloria Mª Abasta, Arcenio Castello, Javaid Hayat, Mira Nabulsi i Ayman Quader, amb el suport de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau i l'Associació de Veïns Casc Antic de Mairena de Aljarafe a Sevilla, van realitzar aquesta experiència per a conèixer més a fons les comunitats dels vuit països participants a través de 258 xiquets d'aquests països, que va tenir com a fruit la realització del llibre Bambolles d'Il·lusió que va obtenir el premi de l'esmentat certamen el 5 de juny de 2010.
 • Concessió del Premi Manuel Castillo.
  El dilluns 01 de febrer de 2010 es lliurà l'I premi Manuel Castillo sobre cooperació internacional i cultura de pau al lliure “Migraciones, conflictos i cultura de paz” promogut per la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I i editat per Vicent Martínez Guzmán i Eduardo Sandoval (doctor de la Universitat Autònoma de Toluca, Mèxic i professor convidat de la Càtedra).
 • Concessió del premi Memorial Juan XXIII
  El 15 de desembre de 2009 Vicent Martínez Guzmán, director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la UJI, va ser guardonat amb el premi Memorial Juan XXIII d'enguany, que atorga la Universitat Internacional de la Pau. Per promoure els estudis de pau per tot el món i per crear una escola pacifista que investiga sobre la resolució de conflictes mundials. L'acte públic es va celebrar el 18 de març de 2010 en la Universitat Jaume I de Castelló.
 • II Premi “Castelló per la Pau”
  Concedit a l'associació CREADORS SENSE FRONTERES, promoguda pels alumnes del Màster Said Bahajin i Gloria María Abarca Obregón, pel seu projecte “Un Mundo Teñido de Paz”, a l'abril de 2009.
 • Premis 2008 Castelló Jove al Compromís Social Aquests premis reconeixen la trajectòria d'estudiants i associacions de la UJI. En aquesta edició se li va concedir a l'estudiant del Màster Sanne de Swart (Holanda) en la categoria, Compromís Social pel seu reconegut activisme social dins de la pròpia universitat i la societat civil castellonenca.
 • Premi a l'Excel·lència Docent Universitària corresponent al Curs Acadèmic 2014/2015 atorgat a la Dra. Irene Comins Mingol, directora del IUDESP.
 • Premi 9 de Març a la Solidaritat atorgat al Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, per l'Associació Gregal, com a reconeixement per la seua llarga trajectòria treballant per la pau com una peça fonamental en la nostra cultura que permet l'intercanvi de coneixement a l'entorn de les relacions socials i la seua contribució a la vertebració de la nostra identitat com a persones. El Màster, pel seu treball des de Castelló per a la resta del món, representa, des del punt de vista humà i personal, eixe valor de constància que ha de ser espill en el qual reflectir-se la resta de ciutadans. El lliurament va tenir lloc el 10 de març de 2016.
 • Premi per la Pau ciutat de Castelló 2016 que li l'han donat a ILEWASI per la realització del curs d'estiu Drets de Xiquets/as i Educació per a la Pau que té una trajectòria de 4 anys i les 2 últimes edicions s'ha fet en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau.
 • Reconeixement Francisco A. Muñoz Muñoz: Vicent Martínez Guzmán, ha rebut aquest primer reconeixement per part de l'Associació Espanyola d'Investigació per a la Pau (AIPAZ) per la seua gran trajectòria pedagògica, investigadora i personal fent les "paus imperfectes". Durant tots els seus anys d'activitat acadèmica ha desenvolupat el "gir epistemològic", base de la Filosofia per a la Pau. Es tracta de fer ús de la nostra llibertat comunicativa, des de l'actitud objectiva a la performativa, perquè hi haja un canvi en la manera en què expressem els nostres sentiments, les raons que ens donem i del que ens demanem comptes.
  L'acte va tenir lloc el passat 2 de desembre en el marc de les Jornades "Reptes per a la convivència i la pau a les ciutats" que es van celebrar a Madrid. Càndida Martínez va fer lliurament del Reconeixement en nom d'AIPAZ que va ser recollit per Irene Comins Mingol, directora de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (UJI).

Lliura dels Reconeixement Vicent Martínez Guzmán 2022

En commemoració el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, els Reconeixement Vicent Martínez Guzmán al Millor Expedient Acadèmic i al Companyerisme

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau