Dia Escolar de la Pau i la Noviolència 2024

08/02/2024 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Data: 27 de gener de 2024

Acte: Jornada

Títol: Dia Escolar de la Pau i la No Violència

Hora: 9.00 a 20.00 hores

Lloc: La Vall d’Uixò, Castelló

 

Descripció:

La Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau celebra el Dia Escolar de la Pau i la No Violència i ho dedica al seu fundador, Vicent Martínez Guzmán, amb una visita al seu poble natal, la Vall d’Uixó. També, amb l'entrega dels reconeixements, que porten el seu nom, a l'estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la promoció 2021-2023.

El Dia Escolar de la Pau i la No Violència, fundat pel poeta Llorenç Vidal, es designa per celebrar i donar veu a la cultura de pau en contextos educatius. Aquest dia consisteix a incentivar activitats que conscienciïn els estudiants a observar i entendre la importància del pacifisme social, i la resolució de conflictes de manera no violenta. A més de les activitats, també s'inclouen xerrades que commemorin els èxits protagonitzats per la pau i destaquen factors com l'harmonia, solidaritat i respecte. Per a això, s'assignen 24 hores de "cessament de foc", durant les quals s'anima els estudiants a participar. L'objectiu principal d'aquesta jornada és insistir en reforçar els principis de la pau mitjançant la promoció d'actituds i comportaments exemplars des d'una perspectiva harmoniosa i lliure de violència.

Per celebrar aquesta important jornada, el passat dissabte 27 de gener, la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau va organitzar una visita a la Vall d’Uixó. L'activitat principal de la jornada va ser una xerrada organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament, dedicada a la figura de Vicent Martínez Guzmán, fundador del Màster Universitari en Estudis Internacionals de la Pau; Conflictes i Desenvolupament. La Dra. Sonia París Albert i la Dra. Sofía Herrero Rico, directora i coordinadora de la Càtedra, van recordar els seus talents i el llegat de pau que ha deixat sembrat arreu del món. Durant el matí, l'estudiantat va tenir l'oportunitat de visitar les Grutes de Sant Josep i de gaudir d'un recorregut històric-cultural pel poble. Des de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau, agraïm la constant col·laboració de l'Ajuntament de la Vall d’Uixó.

 

Programa

 

10.15 h - Arribada al Paratge de Sant Josep

10.30 h - Entrada a les Grutes de Sant Josep (Grup Espanyol)

11.30 h - Entrada a les Grutes de Sant Josep (Grup Anglés)

12.30 h - Visita històrico-cultural per la ciutat

18.00 h - Xarrada sobre la figura de Vicent Martínez Guzmán (Auditori Leopoldo Peñarroja)

 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau