Seminari: «Cultura de Paz y Salud Planetaria»

22/03/2024 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 25 de març de 2024

Acte: Seminari 

Títol: «Cultura de Paz y Salud Planetaria»

Hora: 14.30-16.30 h

Lloc: Saló d'actes – Edifici de l'Escola de Doctorat i Consell Social

Descripció:

La Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau acollirà a la ponent Victoria Falcó, tècnica i cap de l'ONG MedicusmundiMed en la Comunitat Valenciana, qui presentarà el seminari «Cultura de Paz y Salud Planetaria», el pròxim dilluns 25 de març.

L'ONG MedicusmundiMed treballa perquè el dret a la salut siga una realitat global mitjançant la cooperació al desenvolupament, reforçant la societat civil i promocionant sistemes de salut públics i universals basats en l'Atenció Primària. També es dedica a fomentar una ciutadania global compromesa, informada i capacitada en els seus drets, especialment en l'àmbit de la salut, amb l'objectiu de construir relacions socials més justes.

Durant el seminari, que tindrà lloc en el saló d'actes, Victoria iniciarà la seua presentació explicant com aplicar el concepte de "pau" o no violència cap a nosaltres mateixos com a treballadors de pau, el qual implica cuidar la nostra salut física i mental des dels determinants socials de la salut. Una vegada clar aquest concepte, continuarà explicant com fomentar la cultura de pau a través de l'educació i la sensibilització, i com s'integraran aquests principis en el programa del Màster en Medicus. Es presentaran els podcasts dedicats a la cultura de pau que es van crear l'any passat per a treballar-los en equip, i també s'abordaran breument pel·lícules i altres temes relacionats.

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau