Trobada de robots bombers a Castelló

13/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els dies 7 i 8 de gener l’UJI serà l’amfitriona d’una trobada europea de científics dedicats al disseny de robots capaços d’ajudar els sers humans en les situacions més perilloses que afronten els equips d’emergència com els bombers.

En la reunió es donaran cita els grups d’investigació que participen en els projectes d’investigació finançats per la Unió Europea a través de l’International Advanced Robotics Programme. L’objectiu d’aquest programa és encoratjar el desenvolupament de sistemes robòtics avançats que puguen substituir els humans en ambients perillosos.

L’UJI participa en un dels projectes, denominat Guardians, junt amb universitats i empreses d’Alemanya, Regne Unit, Bèlgica, Portugal i Turquia. «Els guardians s’aplicarien a situacions de perill. Per exemple, si hi ha una planta química o una empresa que treballa amb materials perillosos i es produeix un accident dins, en lloc d’enviar dos o tres persones per a mirar què està passant, si hi ha perill d’intoxicació o d’explosió, primer envies els robots perquè mesuren l’aire, la temperatura i altres factors que et puguen indicar si és més o menys segur», explica Enric Cervera, coordinador de l’equip de l’UJI.

La trobada porta per títol IARP/EURON Workshop on Robotics for Risky Interventions and Environmental Surveillance (Taller sobre robòtica per a intervencions de risc i vigilància ambiental), i tindrà lloc en l’hotel Voramar de Benicàssim.