UJI Divulga a Onda Cero Castellón

05/02/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Recurs d'imatge 11-04-2024 index

Film biodegradable

Entrevista a l'investigador Luis Cabedo Mas sobre el projecte ActiBioMulch per a desenvolupar un film biodegradable. Notícies: un estudi recolza la necessitat de major investigació i suport a les dones autistes en el procés de la maternitat i el projecte Hort4Health de fomenta l'aprenentatge sostenible i la salut mental entre la comunitat universitària.

Recurs d'imatge 04-04-2024 index

Experiència turística en restauració

Entrevista a l'investigador Javier Sánchez sobre l'experiència turística dels restaurants amb estreles Michelin. Notícies: el cervell reubica les seues funcions depenent de l'hemisferi que use el llenguatge en els esquerrans i cinquè informe sobre Les contribucions socioeconòmiques de les universitats públiques valencianes, elaborat per l'equip investigador de l'IVIE.

Recurs d'imatge 21-03-2024 index

Dones en indústria audiovisual

Entrevista amb la investigadora Jessica Izquierdo sobre la situació de les dones en la indústria audiovisual. Notícies: El dècim aniversari de Firujiciència congrega a més de tres mil persones al campus i l'UJI participa, dins de l'ecosistema valencià d'innovació, en la Fira Transfiere sota la marca CV+i Comunitat Valenciana.

Recurs d'imatge 14-03-2024 index

Cinema inclusiu

Entrevista amb la investigadora Irene de Higes i el director Miguel Ángel Font sobre cinema inclusiu. Notícies: Guardó per la trajectòria investigadora de la professora Azucena García Palacios i l’UJI participa en un projecte nacional que estudia la contaminació per ozó per a proposar estratègies per a la seua reducció.

Recurs d'imatge 29-02-2024 index

Dispositiu micció femenina

Entrevista amb l'investigador Jaume I de l'ESTCE sobre un nou dispositiu no invasiu per a la micció femenina en dones allitades. Notícies: Airbiometrics, Neven i Arkadia Space es connecten a l'ecosistema innovador d'Espaitec i un centenar d'estudiants de l'UJI participen en el TalentCID Day per a posar a prova les seues habilitats.

Recurs d'imatge 22-02-2024 index

Videojocs per la depressió

Entrevista amb els investigadors Águeda Gómez i Sven Casteleyn sobre un videojoc per tractar la depressió lleu. Notícies: L'UJI, ambaixadora de nou de la Fundació Ibercivis en el projecte «Vigilants del sòl» i nova edició dels premis Talent Emprenedor.

Recurs d'imatge 15-02-2024 index

Entorn laboral

Entrevista amb l'investigador Francisco Trujillo, especialista en Dret Laboral i Prevenció de Riscos Laborals. Notícies: La física parla sobre l'esforç de les dones en el Dia de la Dona i la Xiqueta en Ciència i conferència d'Inmaculada Martínez-Zarzoso en el Menador.

Recurs d'imatge 08-02-2024 index

Multilingüisme

Entrevista amb les investigadores Pilar Safont, Laura Portolés i Irene Guzmán, del Grup LAELA, sobre multilingüisme. Notícies: Premis Talent Emprenedor de l'UJI i l'Ajuntament de Castelló de la Plana i ajudes UJI Emprèn OnSocial, en col·laboració amb el Banc Santander, a tres projectes emprenedors.

Recurs d'imatge 01-02-2024 index

Algoritmes d'intel·ligència artificial

Entrevista amb l'investigador Manuel Dolz del Departament d'Enginyeria i Ciència dels Computadors sobre l'optimització i millora dels algoritmes d'intel·ligència artificial. Notícies: l'UJI destina més de quatre milions d'euros al pla propi d'investigació i la CE finança un projecte per a lluitar contra la desinformació electoral.

Recurs d'imatge 25-01-2024 index

Intercanvi mostres experimentació animal

Entrevista amb l'investigador Javier S. Burgos, de la Unitat Predepartamental de Medicina, que parla sobre la plataforma ARUKON d'intercanvi de mostres per a l'experimentació animal. Notícies: demostrador de producció i emmagatzematge d'hidrogen, projecte de memòria urbana inmaterial de Castelló i conferència de Diego Kersting, de l'Institut d'Aqüicultura de Torre de la Sal.

Recurs d'imatge 18-01-2024 index

Notícies: plurilingüisme i perovskita

Notícies: una investigació revela els beneficis del plurilingüisme a la Comunitat Valenciana, millora i ús de la perovskita per a nous sistemes fotovoltaics i la pròxima generació robòtica i electrònica sensorial i conferències CSIC-UJI a Castelló de la Plana.

Recurs d'imatge 11-01-2024 index

Epidemiologia en aigües residuals

Entrevista amb l'investigador Lubertus Bijlsma, de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües, sobre epidemiologia en aigües residuals. Notícies: un estudi de l'UJI proposa accions de millora per al transport urbà de Castelló de la Plana, guardons a dues doctorandes i presentació de resultats de la segona edició d'UJILab Innovació.

Recurs d'imatge 21-12-2023 index

Comunicació digital

Entrevista amb Agnese Sampietro, del grup Sociolingüística, sobre comunicació digital. Notícies: projectes d'aqüicultura sostenible, jornada sobre el sistema portuari de la Càtedra Smart Ports i nou prototip de motocicleta elèctrica.

Recurs d'imatge 7-12-2023 index

L'estrès en el cervell

Entrevista amb Esther Castillo, coordinadora del grup d'investigació NEST - Neuropatologia i Plasticitat Cerebral, sobre com influeix l'estrès en el cervell. Notícies: nova edició del Castelló Global Program, el Pla d'Investigació Estatal finança 26 projectes a l'UJI i Congrés d'Enginyeria Termodinàmica.

Recurs d'imatge 30-11-2023 index

Prototip bomba de calor

Entrevista amb Adrián Mota, investigador en el camp de l'enginyeria que ha obtingut finançament per a un projecte de prototip de bomba de calor que finança la Fundació BBVA. Notícies: investidura com a doctor honoris causa de Santos Zunzunegui Díez, Espaitec fomenta les professions STEAM i biodegradació dels materials bioplàstics.

Recurs d'imatge 23-11-2023 index

Connecta amb la ciència

Entrevista amb Lluís Martínez, director de la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana, sobre el programa «Connecta amb la ciència» que es desenvolupa a les seus universitàries. Notícies: investigadors més citats del món, projecte BRIDGE i UJI Lab Innovació en competicions europees.

Recurs d'imatge 16-11-2023 index

Música comunitària

Entrevista amb Lidón Moliner, investigadora en l’àmbit de l’educació, sobre tutoria entre iguals i música comunitària. Notícies: «EduHackFest», hackathó sobre educació i innovació, relació entre els problemes de son i el TDAH i esdeveniment d'Innotransfer sobre els ports del futur.

Recurs d'imatge 9-11-2023 index

Activitats de divulgació UJI

Entrevista amb David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, sobre les activitats de divulgació. Notícies: nou Laboratori de Robòtica Intel·ligent, el personal investigador capta més de set milions d'euros en el programa Horizon Europe i un projecte estudia la millora del tractament postcollita dels cítrics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions