Manual d'ús de l'aplicació "ESTRUCTURA"

14/07/2015 | SI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

1. Formulari "Ubicacions estructurals" (Est090)

Aquest formulari gestiona les ubicacions estructurals (o lògiques) del’UJI, per tant, permet consultar, modificar, crear, assignar i detallar qualsevolubicació estructural.

Vegem aquest nou formulari:

Podem dividir el formulari en dues meitats.

En la meitat esquerra es mostren totes les ubicacions en formad’arbre, i té a la mateixa Universitat com a node arrel. Damunt d’aquest arbrepodem efectuar les operacions de col·lapsar, expandir, actualitzar i buscar.

1.1. Meitat esquerra

1.1.1. Col·lapsar

Siga quin siga l’estat de l’arbre, ho comprimeix al seu nodearrel (com a la imatge anterior).

1.1.2. Expandir

Siga quin siga l’estat de l’arbre, ho expandeix per complet(vegeu la pàgina següent):

Quan s’expandeix l’arbre, es visualitzen tots els elementsque el conformen.

L’usuari pot expandir o col·lapsar per parts l’arbre polsantdamunt de les icones (+) o (-)

1.1.2.1. Nivells

Quan veiem l’arbre totalment expandit, podem apreciar diversesicones diferents (4 en total).

La primera icona es correspon amb el logotip de l’UJI, que és elnode arrel.

La següent icona és una creu grisa i agrupa dos nivells estàtics,que no poden ser modificats pels usuaris i sempre apareixen.

La següent icona és una fletxa cap a la dreta, de color roig.Representa ubicacions estructurals.

L’última icona és una fletxa cap a la dreta, de color blau.Aquesta representa les relacions de dependència existents entre ubicacions.

Vegem-ne un exemple:

El "Servei d’Informàtica" és una ubicació persi mateix, i es troba en:

però, depén funcionalment de:

En tot cas, i independentment del lloc d’accés, sempreaccediríem a la ubicació 218: Servei d’Informàtica.

1.1.3. Actualitzar

Si es realitzen canvis, com ara la creació d’una nova ubicacióestructura, esborrament o reassignació, cal actualitzar l’arbre polsant el botód’actualitzar.

1.1.4. Buscar

Es poden buscar ubicacions de tres formes: per nom, per tipus i percodi d’ubicació. Per a açò a la pantalla de recerca, apareixen tres camps, un pera cada tipus, s’hi pot omplir els necessaris per a adequar, de la millor manerapossible, la recerca que desitgem realitzar.

Per exemple, si volem buscar tots els serveis en el camp NOM hemd’introduir el text "servei" únicament. Açò buscarà totes lesubicacions en la descripció de les quals aparega aquesta paraula. A continuació polsarembuscar.

Si volem buscar tots els vicerectorats, en el camp TIPUS SERVEI,o demanem la llista de valors o introduïm directament "vi", i polsem buscar.

Si busquem la ubicació 218, en el camp ID UBICACIÓ introduïmel número anterior, i polsem buscar.

1.1.5. Selectors de nivell

Per acabar, en aquesta part esquerra del formulari, queden dosselectors, etiquetats com "Nivell 1" i "Nivell 2", ambdós ambpossibles valors: alta, baixa, tots.

El selector "Nivell 1" afecta el nivell etiquetat amb fletxesroges, i permet accedir a ubicacions d’alta, de baixa o a totes, segons es trobeaquest selector.

El selector "Nivell 2" afecta el nivell etiquetat amb fletxesblaves, i afecta a les relacions de dependència entre ubicacions.

Modificant aquests dos nivells, es poden obtenir totes les possiblescombinacions.

Aquests nivells són més prioritaris que les recerques detalladesanteriorment, ja que, quan s’actualitza l’arbre o s’hi busca, primerselecciona els elements dels diferents nivells que coincideixen amb els selectors i, siestem realitzant una recerca, a més, limita les ubicacions de l’arbre a les quecoincideixen amb la recerca introduïda.

1.2. Meitat dreta

En primer lloc, dividim aquesta meitat en tres parts.

1.2.1. Part superior

Vegem-ne la part superior:

En aquesta part podem consultar i/o actualitzar les dades referides auna ubicació estructural, que prèviament hem seleccionat en l’arbre. Punxant encada tabulador accedirem a diferents parts de la ubicació:

  • descripció – codi, tipus, estat, descripció i descripció en castellà.
  • status – codi ministeri, abreviació, departament, codi MEC, ge i tipus.
  • mail – mail i url.
  • vincle – vincle i subvincle.
  • registre – id de plaça (nom i compte de correu).

1.2.2. Part intermèdia

Vegem-ne la part intermèdia:

Aquesta part fa referència a les dependències de la ubicacióseleccionada en l’arbre, i que es mostra en la part superior. Només serveix deconsulta, no es pot modificar.

1.2.3.Part inferior

Vegem-ne la part inferior:

En aquesta última part diposem de quatre botons per a realitzar lessegüents operacions:

  • Creació de noves ubicacions – mitjançant un assistent, el qual disposa de quatre pantalles per a introduir les dades referents a descripció, estatus, correu electrònic i vincles.
  • Assignació – creació de dependències del tipus "la ubicació seleccionada depèn estructuralment de…". Després de crear dependències, cal actualitzar manualment l’arbre perquè aquest reflectisca els canvis introduïts.
  • Membres – només actiu per a ubicacions del tipus comissions i consells, inclou la descripció dels seus membres, els càrrecs que ocupen i la descripció d’aquests càrrecs.
  • Detall de cada ubicació – aglutina les descripcions de competències, responsabilitats, representabilitat, adreça, etc.

2. Formulari "Persones i ubicacions" (Est140)

Aquest formulari ofereix una vista enllaçant persones i ubicacionsestructurals. Es poden realitzar únicament operacions de recerca i consulta, en cap casde modificació i/o inserció.

Informació proporcionada per: Servei d'Informàtica