15/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: QUÍMICA 

Promoció: 2012 - 2017

Càrrec: Químic a Polypeptides Therapeutical Solutions S.L, i estudiant de l'Escola de Doctorat, desenvolupant la tesi al voltant de la síntesi de polipèptids, amb estructures complexes i funcionals, capaços de dur a terme una alliberació específica de fàrmacs al cos. +info
 
«Vaig escollir estudiar química perquè és un coneixement en moviment continu, necessari i infinit. Sobretot, crec que també té una aplicació directa en la vida de les persones i una importància capital per a poder proposar un nou futur més sostenible i amb un major benestar».
 
A la Universitat Jaume I vaig gaudir d’una ensenyança de qualitat impartida per grans científics i científiques, en un entorn meravellós i amb un tracte molt pròxim. Vaig treballar molt a gust en les instal·lacions, tant les aules com els laboratoris son pràcticament nous i disposen de tots els recursos necessaris. 
Pel que fa al Campus, possiblement és un aspecte diferencial de l’UJI ja que compta amb nombroses zones de descans i d’estudi, una biblioteca gegant i un servei d’esports molt complet i accessible. 
La proximitat de les instal·lacions esportives respecte a les Facultats fa molt fàcil poder compaginar la vida d’estudiant amb la pràctica esportiva. 
Per suposat, l’ambient tan pròxim de la Universitat va fer propici el desenvolupament d’amistats molt boniques i que per sempre formaran part de la meua experiència universitària i vital. Recorde amb molta estima tots els moments que passàvem junts a la cantina, jugant al ping-pong, fent passeigs per dintre del campus, prenent el sol als bancs de pedra, partides èpiques de tenis i quan vam fer a classe l’equip de futbol sala. 

A més a més, a l’UJI també hi ha una gran oferta de cursos formatius (com cursos d’idiomes) i activitats fora de l’àmbit acadèmic que enriqueixen molt l’experiència, com per exemple: la setmana de benvinguda o la festa de Paelles.

Vaig escollir estudiar química perquè és un coneixement en moviment continu, necessari i infinit. Sobretot, crec que també té una aplicació directa en la vida de les persones i una importància capital per a poder proposar un nou futur més sostenible i amb un major benestar. M’agradava molt relacionar allò que donàvem a classe amb les coses que observava a la meua vida quotidiana i donar-li explicació a molts fenòmens que havia vist milers de vegades i mai havia pensat en perquè ocorrien. Moltes de les assignatures em van apropar a estos coneixements.  
Crec que la Química és l’àspecte que més en comú tenim tots els éssers humans entre nosaltres. Cada segon dins d’una persona ocorren milions de reaccions químiques. Està present en qualsevol moviment que fem, en cada interacció amb el medi ambient, inclús en cada pensament. Tot és química. 

A l’hora de realitzar les pràctiques de la carrera hi ha un gran nombre d’opcions que et proposa la universitat i també la possibilitat de realitzar pràctiques extracurriculars.
De la mateixa manera, també hi ha una gran oferta de treballs de fi de grau de les diferents branques de la Química. En el meu cas, vaig realitzar el treball de fi de grau en el departament BIOSUPRAMAT- Bioinspired Supramolecular Chemistry and Materials baix la supervisió de la Dra Beatriu Escuder Gil.
Vaig gaudir de la meua estada en este departament amb una experiència de recerca total i tenint a l’abast un gran nombre de tècniques instrumentals gràcies al Servei Central d’Instrumentació Científica de l’UJI.

Ara, que ja tinc un poc més d’experiència puc valorar molt més de tot el que disposa l’UJI per a poder dur a terme la recerca científica. 

Realitzar els estudis universitaris és una carrera de fons molt complicada i exigent, on voldràs tirar la tovallola i renunciar moltes vegades. Hi ha moments millors i pitjors, assignatures que et motiven molt i d’altres que penses que no estan al teu abast intel·lectual, d’eixes que et fan tenir malsons. 
Per a aquelles que creus impossibles sols hi ha una opció, treballar molt i tenir fe en tu mateixa. Una suma de dies en els que pareix que no avances res acaba convertint-se en coneixement de sobte. Ho pots aconseguir!

Crec que és molt interessant per als nous estudiants poder accedir a l’experiència dels antics alumnes ja que tenen a l’abast els consells d’aquells que han estat en el mateix lloc on ells estan ara, i molt beneficiós per als antics alumnes poder mantenir la relació amb la universitat degut al gran nombre d’oportunitats que poden sorgir i seguir disposant de la gran oferta de formació i instal·lacions de l’UJI, en este cas el programa d’antics alumnes de l’UJI, AlumniSAUJI, realitza una gran tasca de la que convide a tots a participar.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.