Les fotografies de Fernando Cabalo arriben a la Llotja amb «La mirada oscura»

18/12/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Exposició «La mirada oscura» exposicio-mirada-oscura Exposiciolamiradaoscura

    FOTO: Àlex Pérez

La Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I, acull l'exposició fotogràfica La mirada oscura de Fernando Cabalo, una mostra que romandrà oberta fins al 13 de gener de 2018. 

«La mirada oscura» és una col·lecció d'imatges paisatgístiques i costumistes que atrapen l'instant i ho converteixen en etern. L'autor cerca, d'una banda, acostar el quotidià i el social a l'espectador, retratant situacions del dia a dia que passen desapercebudes. En molts casos observem imatges atípiques sobre llocs o monuments molt coneguts. I per un altre, cerca destacar la magnitud de la naturalesa a través de la figura humana, evocant la solitud i la intimitat de les escenes. L'exposició consta de 34 fotografies en blanc i negre. 

Fernando Cabalo és músic i guitarrista de grups com Malconsejo i Miss Black Emotion, entre uns altres. Va descobrir la fotografia quasi de forma casual, ja que després d'haver estudiat la tècnica analògica i de revelat va començar a mostrar més interès en aparèixer les càmeres digitals, per la seua facilitat i immediatesa. L'arribada de la fotografia als telèfons mòbils va ser el catalitzador de la seua carrera com a fotògraf, especialment amb l'aparició d’Instagram, on compta amb més de 30.000 seguidors.

Viatger incansable, va sempre acompanyat de la seua càmera, una Fuji x100, i del seu mòbil, un iPhone 6. Les edicions són realitzades íntegrament amb aplicacions per a mòbil i editades en iPad. La seua fotografia barreja el paisatge, homenatjant als seus admirats Ansel Adams i Sebastiao Salgado; amb el street phography o foto de carrer (Henri Cartier Bresson, Elliott Erwitt, Vivian Maier, Garry Winogrand, Rui Palla, etc.)

L'entrada a aquesta exposició és lliure i es poden realitzar visites guiades obertes i gratuïtes el divendres 15 de desembre a les 18.45 hores i el dissabte 13 de gener a les 11:45 hores. També es poden concertar visites per a grups enviant un email a aula-fotografia@uji.es o cridant per telèfon al 964 728 872.
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions