Professionals s'especialitzen en cirurgia oncològica a través de la Càtedra Medtronic

04/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En el marc de l'activitat formativa de la Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I, el 24 i 25 d'abril ha tingut lloc el curs Clinical Immersion UMCOAP (Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica), que ha permès a un grup de 10 professionals mèdics aprofundir en aquest àmbit de la cirurgia i mantenir-se al dia amb les noves tendències mèdiques.

La formació ha inclòs la realització de classes teòriques amb dotze reconeguts especialistes i una jornada pràctica de cirurgia de citoreducció de càncer d'ovari en quiròfan. El doctor J. Antonio Llueca Abella, director de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica de l'Hospital Universitari General de Castelló, ha sigut l'encarregat de dirigir les sessions.

Valoració nutricional en pacients oncològics, histopatologia en el càncer d'ovari avançat, claus de l'anestèsia o vigilància intensiva postoperatòries són alguns dels assumptes que s'han abordat en aquest curs.

Així mateix, les instal·lacions de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa han acollit la primera part del curs d'especialització en cirurgia del càncer de ronyó que ha tingut lloc els dies 27 i 28 d'abril. El cap del Servei d'Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló, Miguel Rodrigo Aliaga, ha dirigit el curs, al qual han assistit 35 especialistes mèdics i on s'han realitzat retransmissions en directe d'operacions quirúrgiques en pacients reals.

La formació ha inclòs la realització de conferències per part de reconeguts cirurgians i uròlegs dels principals centres hospitalaris de Castelló i València i sessions pràctiques de cirurgia urooncològica en els quiròfans de l'Hospital General Universitari de Castelló, que han sigut retransmeses en directe en alta qualitat i seguides pels participants des de la seu de la FUE-UJI.

Nova classificació dels tumors renals, les estratègies quirúrgiques en el carcinoma renal, tractament de les complicacions perioperatòries en la nefrectomia parcial laparoscòpica o tècniques radiològiques són alguns dels assumptes que s'hi han abordat. A més, els assistents han participat en el plantejament de casos clínics i les sessions quirúrgiques en directe.

Càtedra Medtronic

La Càtedra Medtronic de l’UJI té com a objectiu avançar en el desenvolupament d'activitats docents i investigadores en el camp de la cirurgia, que permet la consolidació d'equips humans i l'obtenció d'un avanç significatiu en aquest camp d'estudi i de treball. La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI de promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia.
 

Més informació: http://www.fue.uji.es/umcoap  / http://www.fue.uji.es/open-urologia

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions