L’UJI analitza la Síndrome de Down des de la perspectiva mèdica, social i assistencial

27/02/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Germandat Castellonenca d'Estudiants de Medicina (HCEM-UJI), amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I, ha celebrat unes jornades sobre la Síndrome de Down en les quals els assistents han pogut formar-se sobre aquesta alteració genètica des de la perspectiva mèdica, social i assistencial.

Al llarg de tres dies, especialistes i membres de l’Associació Síndrome de Down de Castelló han abordat el diagnòstic prenatal i en el naixement, que requereix d’un tracte amb molta sensibilitat per part del personal mèdic per a comunicar-lo als pares; les causes i comorbilitats de la síndrome; el paper del sanitari en la promoció del desenvolupament integral o els drets de les persones amb síndrome de Down. A més, per a elaborar un retrat més ampli del context, s’han plantejat temes com ara el voluntariat o el paper de les associacions.

Les jornades també han comptat amb la participació de famílies amb membres amb síndrome de Down que han compartit la seua experiència diària i un cas concret sobre la integració en el mercat laboral.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions