L’exposició «Més de 10 anys de Memòria» a la Llotja inicia dos mesos d’activitats per al record L’UJI col·labora amb els concerts, documentals, presentacions, visites guiades i jornades organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló

06/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  exposicio-memoria 10_anys_d_memoria_15DLL41_350

    Acció teatral a càrrec de La Medusa. | FOTO: Damián Llorens

  • Inauguració de l'exposició exposicio-memoria 10_anys_d_memoria_15DLL58_350

    Inauguració de l'exposició a la Llotja del Cànem. | FOTO: Damián Llorens

La inauguració de l’exposició Més de 10 anys de Memòria ha donat inici a dos mesos d’activitats organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló entre les que es troben visites guiades per l’Itinerari de la Memòria de Castelló, projeccions de documentals, concerts, presentacions de còmics i les Jornades Anuals de Memòria Històrica «Fotografia i Memòria». Les activitats, amb les que col·labora la Universitat Jaume I, han començat amb la inauguració de l’exposició, el 5 de novembre, a la Llotja del Cànem, seu de la Ciutat de l’UJI, en un acte que va comptar amb una acció teatral a càrrec de La Medusa.

La mostra Més de 10 anys de Memòria es podrà veure fins al 28 de novembre amb entrada lliure i existeix la possibilitat de concertar visites guiades a l’exposició. A més, per al dimecres 25 novembre, a les 19 hores, s’ha programat una visita guiada a l’exposició, oberta a tots els interessats, amb Antonio Solsona com a testimoni. Les activitats continuaran el 14 i 21 de novembre, a les 10 hores, amb els Itineraris de Memòria, uns recorreguts que començaran amb una visita al cementeri i continuaran per la ciutat per a mostrar el patrimoni i la simbologia referents a la II República, la Guerra Civil i la Dictadura, fins arribar a la Llotja del Cànem.

La programació inclou la projecció de documentals i debats de testimonis a la Llotja del Cànem. El dimecres 11, a les 19 hores, es projectarà Cel·les de Memòria i el 18 de novembre, a la mateixa hora, Testimoni de l'exili. D’altra banda, el dimarts 24 novembre, a les 19 hores, Paco Roca presentarà el seu còmic Los surcos del azar a Pictograma. Per al dissabte 21 novembre, a les 12.30 hores, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, ha organitzat un vermut-concert al Templet del Parc Ribalta, on membres de SOLK interpretaran 36 cançons. Els concerts es completaran dissabte següent, 28 de novembre, a les 19 horas, amb una actuació de la Coral «Veus Atrevides» a la Plaça de la Peixateria. Finalment, les activitats es tancaran el dissabte 19 de desembre amb les Jornades Anuals de Memòria Històrica que en aquesta edició portaran per títol «Fotografia i Memòria» i que es realitzaran a la Sala de conferències de la Llotja de Cànem de l’UJI.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, col·lectiu format per persones de diferents àmbits locals i acadèmics, des de la seua creació l’any 2004, ha desenvolupat diferents projectes i activitats relacionades amb la memòria històrica de les comarques de Castelló i les víctimes de la repressió franquista i els seus familiars, amb treballs d’investigació, recerca de desapareguts i assessorament històric i judicial als familiars de víctimes de la guerra i el franquisme; projectes de recuperació del patrimoni, conferències, jornades i actes de restitució moral i recuperació de la memòria de tots els que patiren aquesta repressió.

Programa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions