La Universitat d'Estiu de l'UJI ofereix tres propostes formatives i culturals i es posiciona com a referent de coneixement

23/05/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El calendari estival de la Universitat Jaume I està marcat per la proposta formativa que presenta a través de la Universitat d'Estiu. Aquest any acadèmic està conformada per tres cursos, l’organització dels quals correspon al Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat de la mà d’altres institucions i serveis de l’UJI, amb l'objectiu de posicionar a la Jaume I com a referent educatiu i abordar diferents reptes als quals s'enfronta la societat. La vicerectora de Cultura, Carmen Lázaro, apunta que «s'han treballat a fons els continguts amb l'objectiu de ser un dels referents de la divulgació, del coneixement i de la formació durant l'època estival amb una Universitat d'Estiu de caire institucional i, així, assumir el repte de dotar de contingut científic, encara que des d’una perspectiva més divulgativa i propera a l’inici del període vocacional».

Els cursos se celebraran a l'Hotel Termas Marinas El Palasiet de Benicàssim com és habitual en els darrers anys i mantindran el caràcter híbrid de les passades edicions, així les persones que vulguen participar ho poden fer tant de forma presencial com a través de la modalitat en línia. La programació s'iniciarà el dia 15 de juny de 2023 amb el curs organitzat en col·laboració amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i titulat «Universitat i Territori». Al llarg del curs s’analitzarà la presència i la relació dels centres universitaris amb els diferents actors socials, culturals i econòmics, en definitiva, es debatrà sobre l’impacte de les universitats al territori i la responsabilitat acadèmica en aquestes qüestions. El fòrum tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny i serà inaugurat pel ministre d'Universitats, Joan Subirats, amb la conferència  «Global i local. La significació territorial de les universitats en el segle XXI».

La segona proposta de la Universitat d'Estiu de l'UJI serà el curs «Les noves tecnologies en l'esport». Una cita que tindrà lloc els dies 21 i 22 de juny i que té, entre altres objectius, donar a conèixer les diferents tecnologies que s'estan utilitzant en l'esport d'alta competició, així com la seua aplicació pràctica. Tot això, des de la perspectiva dels entrenadors, gestors i equips tècnics. Una altra de les intencions dels organitzadors és convertir el seminari en un fòrum de coneixement per a acostar a la societat la investigació en l'esport, així com punt de trobada d'especialistes en aquest camp. No s'ha d’oblidar que l’UJI és puntera en ser seu de l’Escola de Formació Esportiva (ESFE) a la que també es vincula el curs.

La literatura serà la protagonista de la tercera cita a Benicàssim amb el curs «Crim i guerra en la literatura», que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juliol. El seminari està dirigit per l'escriptor i professor Santiago Posteguillo i en ell participaran reconeguts i prestigiosos autors i autores com l’actual premi Planeta 2023, Luz Gabás, Rosario Raro, Julia Navarro, José Calvo Poyato, Dolores Redondo, José Luis Corral o Ramón Palomar, els quals dissertaran sobre l'evolució de la temàtica bèl·lica durant la història de la literatura i el tractament del crim com a eix de la temàtica literària.

El període d'inscripcions per als cursos es troba obert tant per a la modalitat en línia com per a la presencial.

Més informació: https://www.uji.es/cultura/base/uestiu23/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions