L’UJI acull la presentació del «Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació»

12/12/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  llibre-estil-cvmc llibre_a_punt_TV_17DLL040_in

    FOTO: Damián Llorens

L’Aula Magna Joan Francesc Mira de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I ha acollit la presentació del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), un manual que servirà de model per a l’ús de la llengua i les pràctiques periodístiques.  En l’acte, han intervingut el rector de la Jaume I, Vicent Climent; el director de Política Lingüistica de la Conselleria d'Educació, Rubén Trenzano; el president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano; la directora general de la CVMC Empar Marco; el president de la Comissió del Llibre d'Estil de la CVMC, Rafa Xambó; Anna Peña, coordinadora de la part periodística del llibre d'estil, i Rosa Agost, coordinadora de la part lingüística.

Durant l’acte, el rector de l’UJI ha destacat el compromís de les cinc universitats públiques valencianes en la reivindicació d’un servei de radiotelevisió públic «amb un tarannà i caràcter que avui es materialitza en el llibre d’estil que presentem a l’UJI i que marcarà el model per a l’ús de la llengua, però també per a les pràctiques periodístiques, de manera que es garantisquen els principis de qualitat, transparència i independència».

El president del Consell Rector ha recordat que la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, encomana al Consell Rector l’aprovació d’un llibre d’estil per a tota la Corporació, que haurà de comptar amb l’informe favorable de l’AVL; llibre, ha afegit, que hui ha aprovat definitivament el Consell Rector en una sessió a l’UJI. El president ha valorat la importància d’aquest document per a l’exercici del periodisme i ha agraït «l’esforç de l’equip de professionals, lingüistes i periodistes» que l’han redactat.

Per la seua banda, la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, ha destacat en l’acte que aquest Llibre d’estil «és un compromís amb el periodisme». Al mateix temps, ha subratllat «la intenció de mirar endavant, cap al futur. En aquest sentit, serà la millor eina per a fer les coses de forma molt diferent, ja que, per damunt de tot, el que volem fer és periodisme». Marco ha defensat «el paper dels mitjans de comunicació públics per tal d’assegurar la informació veraç». Per últim, la directora general d’À Punt Mèdia també ha agraït la tasca realitzada a totes aquelles persones implicades que han fet possible el Llibre d’estil.

Durant la presentació, Anna Peña, coordinadora de la part periodística, i Rosa Agost, coordinadora de la part lingüística, han destacat que el Llibre és una eina per als treballadors de la CVMC, però també aspira a servir a la resta de professionals d’altres mitjans de la comunicació.

 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions