Estudiants de l’UJI participen en una trobada nacional de projectes de programari i maquinari lliure

20/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un grup d'estudiants de l'UJI ha participat en l’Open Source Hardware Demostration, una trobada d'àmbit nacional de projectes de programari i maquinari lliures celebrada el dissabte 11 de novembre de 2017 al museu Domus de La Corunya.

L'equip, format per Javier Albalate (Grau en Enginyeria Elèctrica), Jose Ángel Estrada i Francisco Sayas (Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials), Álvaro Gómez (Grau en Enginyeria Mecànica), Sara Molla (Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural), Alaia Oliden (Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes) i Áxel Pena (Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació); va dissenyar i construir tres robots per a participar en diverses competicions de la fira.

El grup va aprofitar l'ocasió per a presentar la competició de robòtica «GPRobot 24h» que les associacions d'estudiants engiOn i Hackerspace Castelló organitzen a l'UJI. Els estudiants també van poder conèixer els diferents projectes de maquinari lliure exposats en l'esdeveniment i van col·laborar en la creació conjunta d'un mosaic artístic format per tessel·les impreses en 3D.

L'assistència a la jornada ha sigut finançada pel Vicerectorat d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa; per mitjà de les ajudes per a promoure la participació de l’estudiantat en concursos, fires i competicions d’interès institucional per a la Universitat Jaume I.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions