El llicenciat de l’UJI Joan Montesinos guanya el segon premi de la secció XpreS del Festival de Curtmetratges de Puçol

31/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La sisena edició del Festival de Curtmetratges de Puçol ha guardonat amb el segon premi de la secció XpreS el curtmetratge Estiu, del llicenciat en Comunicació Audiovisual de l’UJI Joan Montesinos.

Aquesta secció es caracteritza per la realització, en menys de 36 hores, d'un curtmetratge de dos minuts que ha d’incloure un element concret seleccionat per l’organització. Joan Montesinos, que va dirigir el curtmetratge amb el seu germà Néstor, va contar una història d'amor d'estiu entre dos homes, un d'ells VIH positiu indetectable. «Volíem utilitzar aquests dos minuts per a visibilitzar els portadors del VIH i trencar tabús, mostrant que ells també s'enamoren i que hui en dia es pot viure amb VIH», va assenyalar Joan Montesinos en l’acte de lliurament de premis.

El curtmetratge, rodat íntegrament en valencià, està protagonitzat per Joan Darós i rodat a diversos llocs de Puçol. El jurat va destacar l’elaboració del guió, la varietat de localitza­cions i la frescor de la història contada.

Sapic Productions, marca que utilitza Joan Montesinos per a realitzar els seus treballs, ja va guanyar el segon premi en la mateixa secció del festival a 2014 amb #NoCash. Montesinos, que ha desenvolupat els seus treballs centrats en el col·lectiu LGTB+, es troba treballant actualment en un nou projecte titulat «LIVE» sobre la relació entre el comportament humà al món en línia i en la realitat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions