El grup de recerca TECASOS de l’UJI rep el premi de Radio Castellón Cadena SER en la categoria de Ciència

09/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup de recerca en Tecnologia, Qualitat i Sostenibilitat en Edificació (TECASOS) de la Universitat Jaume I ha sigut guardonat amb el premi en la categoria de Ciència de la XIV edició dels Premis Radio Castellón Cadena SER, per la seua participació en l'equip d'investigadors que van dur a terme el desenvolupament d'un nou material cimentant a partir de residus ceràmics de construcció. Aquest equip va estar format per investigadors del Grup de Recerca en Química dels Materials de Construcció (GIQUIMA) de la Universitat Politècnica de València; grup de recerca de Tecnologia, Qualitat i Sostenibilitat en Edificació (TECASOS) de la Universitat Jaume I, i grup de Materiais Alternativos de Construcción (MAC) de la Universidade Estadual Paulista de Brasil (UNESP, Campus de Ilha Solteira).

El guardó va ser arreplegat per Jordi Payá, director del grup de recerca GIQUIMA, i Lucía Reig, membre del grup de recerca TECASOS durant la cerimònia celebrada el 3 de novembre de 2017 en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. 
Els premis compten amb 12 categories: Acció Social, Arquitectura, Art, Ciència, Cultura, Esports, Empresa, Joves Valors, Medi ambient, Oci i tradicions, Sanitat i Turisme; així com un premi extraordinari. Creats l'any 2004, tenen com a objectiu reconèixer la labor realitzada per diferents persones i empreses de la província de Castelló en el desenvolupament econòmic o social de la província.

En aquesta XIV edició el jurat ha estat compost per: Vicent Climent, rector de la UJI; Henri Bouché; María Dolores Guillamón, presidenta de la Cambra de comerç; Néstor Nacher, en representació de la CEC; Conrado Balaguer, advocat; Pepe Michavila, gerent de Michavila i els representants de Radio Castellón-Cadena SER Juan José Quesada, president de Radio Castellón; Fidel Gutiérrez, conseller delegat de Radio Castellón; Jesús López, director de Radio Castellón i Alberto Suárez, director de Hoy por hoy Castellón.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions