Teatre, dansa i cinema obrin la temporada del Paranimf de l’UJI La programació inclou diverses obres de la Mostra de Teatre Reclam, que enguany compleix el seu 25 aniversari

11/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Paranimf de la Universitat Jaume I inicia el curs 2017/2018 amb prop d'una trentena de propostes de teatre, dansa, música i cinema que han sigut acuradament seleccionades pel Servei d'Activitats Socioculturals (SASC). Les entrades es posen a la venda a partir del dimarts 12 de setembre de 2017 en la web www.paranimf.uji.es.

La programació de tardor arranca el divendres 15 de setembre de 2017, a les 20 hores, amb l'espectacle de dansa i circ per a tots els públics inTarsi de la companyia eia, que ha sigut nominat als Premis Max 2017 dins de les categories d'Espectacle Revelació, Millor Autoria Revelació i Millor Coreografia; a més de rebre el premi especial del jurat dels premis Zirkolika de Catalunya 2016. 

El Paranimf continuarà amb la seua oferta teatral i de dansa el divendres 29 de setembre, amb la representació de l'obra de teatre contemporani Hamlet canalla, de la companyia de teatre Micalet, el protagonista del qual, l'actor Josep Manel Casany, també ha sigut finalista en els Premis Max; el divendres 6 d'octubre serà el torn de la companyia loscorderos.sc que representaran la peça Afasians. The last conference; i el 17 i el 18 d'octubre, Toni Jodar, un dels ballarins més representatius de la dansa contemporània de Catalunya, oferirà una original performance per a explicar la història de la dansa. 

Durant el mes de novembre, i principis de desembre, en el marc de la XXV Mostra de Teatre Reclam, el públic castellonenc podrà gaudir de l'espectacle-cata Oh, vino de la companyia La Líquida, de l'obra Ressaca de IlMaquinario Teatre; de la companyia Yllana&Primital Bros amb la seua surrealista tragicomèdia The Primitals; de l'obra de gènere El lunar de Lady Chatterley, protagonitzada per Ana Fernández; de l'espectacle de dansa de la companyia de Sol Picó Dancing with frogs i de l'obra Iván y los perros de la companyia La Pavana.

La música també tindrà el seu espai amb l'actuació  de Los Hijos de la Montaña, el grup multicultural format per Sergio Mendoza i Luz Elena Mendoza, que es caracteritza per una música que beu de les arrels musicals nord-americanes però que està repleta de referències a la música mexicana i d'altres països d'Amèrica Llatina, i el tradicional concert de Nadal de l'Orfeó de l’UJI. 

Cicles de cinema

Quant al cinema, el Paranimf de l’UJI dedicarà el cicle «En pantalla gran» a l'actor, guionista i director John Huston. El cicle «30 anys sense John Huston» projectarà els clàssics El tesoro de Sierra Madre, La reina de África, Solo Dios lo sabe, La noche de la iguana y Fat Cityciudad dorada així com el seu últim film Dublineses (Els morts). 

D'altra banda, el cicle «Nou cinema» oferirà propostes més contemporànies que començaran amb Júlia Ist, debut com a directora de l'actriu Elena Martín que mostra el vessant més dur de l'experiència Erasmus. El cicle continuarà amb la premiada òpera prima de Carla Simón, Estiu 1993, seleccionada per l'Acadèmia del Cinema per a representar a Espanya en els premis Oscar; el film búlgar triplement premiat en el Festival de Gijón Un minuto de GloriaSieranevada, una comèdia dramàtica de director romanès Cristi Puiuvalorada com una de les millors de 2016, o Ana, mon amour, una obra del director Călin Peter Nezer premiada per la seua contribució artística al Festival de Berlín. El cicle es completarà amb Hotel Cambridge, que fusiona la ficció i el documental per a abordar la situació dels refugiats i les persones sense llar a Brasil, i Una mujer fantástica, film xilè sobre la discriminació que pateix una transsexual, guanyador de l'Ós de Plata al millor guió.

Les entrades poden adquirir-se en la web www.paranimf.uji.es i en taquilla els dimarts d'11 a 13 hores i de 16 a 18 hores; dues hores abans dels espectacles de teatre, música i dansa, i mitja hora abans de les projeccions de cinema.

Programa i entrades

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions