La Universitat Jaume I renova el conveni amb el CSCSE de Xina per a continuar rebent alumnes L’UJI és la primera universitat espanyola que té un conveni amb l'agència xinesa que s'encarrega de l'enviament d'estudiants a l'estranger

15/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Una delegació tècnica de la Universitat Jaume I es troba de viatge a Xina amb l'objectiu de consolidar les relacions acadèmiques amb el país asiàtic, ampliar la cooperació afegint més programes d'intercanvi amb universitats xineses i oferir cursos dissenyats per a grups. 

Els representants de l’UJI han iniciat el seu viatge a Pequín, on s'han reunit amb Hansen Han (deputy director) i Huo Da (program manager) de la Division of International Cooperation del Chinese Service Center for Scholarly Exchange (CSCSE). Cal destacar que la universitat castellonenca és la primera universitat espanyola que té un conveni amb el CSCSE, l'agència del govern xinès encarregada de l'enviament d'estudiants a l'estranger. De fet, durant la trobada, s'ha acordat la renovació d'aquest conveni perquè la Jaume I continue rebent alumnes xinesos. Aquest acord es concreta en un curs de l’UJI per a un grup integrat pels millors estudiants de la Universitat de Hubei becats per CSCSE.

A més a més, CSCSE col·labora en la selecció d’estudiantat per a accedir a graus, com ara Arquitectura Tècnica, a l’UJI. Per a això, s'estan visitant universitats integrades en aquest servei com ara les de Nanning, Baise, Changchun, Guanzhou i Beijing. 

En els pròxims dies, la delegació castellonenca també tindrà reunions amb la Conselleria d'Educació a Pequín i amb el Consolat Espanyol, on s'informarà dels alumnes que s'esperen rebre el pròxim curs. En aquest sentit, cal destacar que ja s'han preinscrit una quinzena d'estudiants xinesos en diferents màsters de l’UJI. 

Finalment, els representants de la Universitat Jaume I s'han reunit amb una de les professores de l’UJI que durant tot aquest curs ha estat a la Universitat de Hubei. Aquesta experiència s'ampliarà el pròxim curs, ja que alguns professors de la universitat castellonenca podran desplaçar-se fins a Xina per a fer docència en àrees com ara empresa, enginyeria i noves tecnologies.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions