L’UJI i la Ranchi Jesuit Society promouran l’intercanvi d’experiències i personal en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament

05/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  ranchi-jesuit-society Ranchi_Jesuits_Society_India_17DLL09_in

    FOTO: Damián Llorens

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el provincial de la Ranchi Jesuit Society, Joseph Marianus Kujur, han signat dijous 4 de maig de 2017 un conveni marc de col·laboració entres ambdues entitats per a intercanviar, mitjançant l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, experiències i personal en l’àmbit de la docència, la investigació i la cooperació al desenvolupament.

Les modalitats de col·laboració contemplen l’execució de projectes i programes d’investigació i desenvolupament; la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic; estades d’alumnat del Màster en Cooperació al Desenvolupament en la Ranchi Jesuit Society mitjançant programes de cooperació educativa i l’intercanvi recíproc de llibres, publicacions i altres materials de cooperació i docència.

Després de la firma, el representant de la Ranchi Jesuit Society ha assegurat que «les àrees de treball que tenim en comú són molt significatives per a la construcció de la pau, el desenvolupament i la cooperació» i que el conveni «ens permetrà col·laborar per a fer del món un lloc millor per a viure-hi». El rector, a continuació, ha explicat que «una de les tasques fonamentals de la universitat és donar una formació integral com a persones», per això, la «cooperació és un valor que volem inculcar a tota la comunitat universitària» i «aquest conveni ens enriquirà mútuament».

A l’acte han assistit també la vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Bilingüisme, Inmaculada Fortanet; el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Vicente Budí; la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, Carmen Lázaro, la directora del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, Sonia París; i les directores del Màster en Cooperació al Desenvolupament, Raquel Agost i Rosana Peris.

La Ranchi Jesuit Society treballa per la promoció social, a favor de persones en situació de vulnerabilitat amb independència de la seua ètnia, sexe, religió o conviccions polítiques. Dins dels camps que li són propis, té interès a participar en la formació d’universitaris amb l’objecte de complementar els seus coneixements i experiències per a millorar el desenvolupament del seu treball professional i entre les seues tasques s’inclou també l’intercanvi d’experiències i reflexions sobre la lluita contra la pobresa i la realització d’accions de sensibilització d’educació per al desenvolupament.

Per la seua banda, la universitat pública de Castelló està convençuda que per a contribuir a la millora econòmica i social dels pobles, és fonamental establir relacions d’intercanvi entre els actors que integren el sistema de cooperació. Per aquest motiu, l’UJI, mitjançant l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, realitza activitats i projectes de cooperació al desenvolupament i expressa el seu compromís amb els pobles i les persones empobrides.

El conveni, de tres anys de vigència, es concretarà en protocols específics per a cadascuna de les modalitats de col·laboració.

Imatges de l'acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions