La Fundació f2e i la Càtedra BP lliuren els premis de la IV Competició d'Eficiència Energètica en què han participat vuit centres d'educació secundària L'IES Francesc Tàrrega guanya en la categoria de maqueta d'aprofitament d'energia tèrmica solar i l'IES Penyagolosa en la de generació d'energia mitjançant moviment humà

04/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana i la Càtedra BP d'Eficiència Energètica de l’UJI han lliurat els premis de la IV Competició d'Eficiència Energètica f2e amb la finalitat de conscienciar els més joves sobre la importància d'un ús responsable de l'energia. En aquesta edició han participat 87 d'alumnes de vuit centres d'educació secundària de la província de Castelló que han exposat durant dos dies els seus treballs. 

Després de l'èxit de la competició en l'edició anterior, enguany s'hi han introduït dues categories. La primera, dirigida als centres de la ciutat de Castelló, ha consistit en la realització d'una maqueta sobre l'aprofitament de l'energia mecànica del cos humà per a generar electricitat. La segona, en la qual han participat els centres de la província de Castelló, ha consistit en la realització d'una maqueta d'aprofitament de l'energia solar tèrmica.

En aquesta quarta edició els guanyadors en la categoria de maqueta sobre aprofitament de l'energia solar tèrmica han sigut l'IES Francesc Tàrrega, amb el primer premi; l'IES Jaume I, amb el segon i l'IES Betxí en tercer lloc. En la categoria de maqueta de generació d'energia mitjançant el moviment del cos humà, els premis han sigut per a l'IES Penyagolosa, en primer lloc, l'IES Francesc Ribalta en segon lloc i l'IES Politècnic en tercer lloc, amb especial esment per a l'IES Politècnic, que amb un grup especial ha aconseguit també un més que merescut tercer premi estant molt a prop de la segona posició.

En total s'han lliurat 3.900 euros en premis, dividits en les diferents categories i equips guanyadors.
Els instituts que han participat en aquesta tercera edició són IES Francesc Tàrrega, IES Politècnic, IES Penyagolosa amb dos equips, IES Jaume I amb dos equips, IES Betxí, IES Leopoldo Querol, IES Llombai i IES Francesc Ribalta. 

Al lliurament de premis han assistit la regidora de Medi Ambient, Sara Usó; el gerent de la Fundació f2e, Víctor Gaceta; Héctor Beltran, doctor enginyer industrial i professor de la Universitat Jaume I, i Emilio Pérez, doctor enginyer industrial i professor de la Universitat Jaume I.

Des de la Fundació f2e es dóna l'enhorabona a tots els equips que han participat en la competició convidant-los que repetisquen i que s'hi unisquen més instituts en les pròximes convocatòries, recordant a tots que l'important és aprendre i gaudir del projecte dut a terme per cada equip.

Fundació per a l'Eficiència Energètica (f2e)

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions