El cicle «Nou cinema» projecta al Paranimf de l’UJI les propostes guanyadores dels festivals internacionals de 2016 L’alemanya «Toni Erdmann» obri el cicle que es tancarà amb «Incerta glòria» de Villaronga

29/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El cicle «Nou cinema», dedicat al cinema d'autor i independent en versió original subtitulada, projectarà aquesta primavera al Paranimf de la Universitat Jaume I algunes de les propostes més interessants dels últims mesos amb pel·lícules com Toni Erdmann, El día más feliz de la vida de Olli Mäki, El viajante, Doña Clara, i l’última pel·lícula d’Agustí Villaronga Incerta glòria. Les projeccions tindran lloc dissabtes i diumenges a les 19.30 hores, amb un preu de 3,5 euros per entrada i de 2,5 euros per a les tarifes reduïdes.

El cicle s’obrirà el cap de setmana de l’1 i 2 d’abril amb l’alemanya Toni Erdmann, de Maren Ade, guanyadora de cinc premis del Cinema Europeu 2016, inclòs el de Millor pel·lícula, i els premi FIPRESCI i Millor pel·lícula de l’any al Festival de Cannes 2016. La pel·lícula conta l’història d’Ines, qui treballa en una important empresa alemanya amb seu a Bucarest i té una vida perfectament ordenada fins que Winfried, son pare, arriba d’improvís i li fa una pregunta inesperada: «eres feliç?». Incapaç de contestar-li, la seua existència es veu commocionada per la presència d’aquell pare de qui s’avergonyeix un poc, però que l’ajudarà a donar novament sentit a la seua vida.

La pel·lícula finlandesa gravada en blanc i negre i 35 mm El día más feliz de la vida de Olli Mäki (Hymyilevä mies), de Juho Kuosmanen, es podrà veure els dies 15 i 16 d’abril.  Guanyadora a Millor pel·lícula del Festival de Cannes i Premi FIPRESCI del Cine Europeu 2016, la cinta es basa en una història real d’un aspirant al títol de campió del món de pes ploma en boxa. Per tot arreu, tant en el camp com a Hèlsinki, li prediuen un futur ple d’èxit. Només ha de perdre pes i concentrar-se. Però, hi ha un problema, s’ha enamorat.

El cap de setmana del 29 i 30 d’abril arribarà al Paranimf El viajante (Forushande), del director iranià Asghar Farhadi, guanyadora de l’Oscar 2016 a Millor pel·lícula de parla no anglesa. Davant del perill d’afonament de l’edifici on viuen de lloguer, Emad i Rana es veuen obligats a mudar-se a un altre lloc. Un incident relacionat amb la inquilina anterior canvia dramàticament la vida de la jove parella.

La brasilera Doña Clara (Aquarius), de Kleber Mendonça Filho, portarà la seua crítica a les conseqüències de l’especulació immobiliària els dies  13 i 14 de maig. Clara, una excrítica musical de Recife de 65 anys viu retirada en un edifici particular, l’Aquarius, construït en la dècada de 1940 sobre el passeig marítim. Un important promotor ha comprat tots els apartaments, però ella es nega a vendre el seu i emprèn una guerra freda contra l’empresa que la persegueix. L’estressant situació la pertorba i la porta a pensar en la seua vida, en el seu passat i en els seus éssers volguts.

El cicle es tancarà el 27 i 28 de maig amb Incerta glòria, d’Agustí Villaronga, en versió original en català. El director de Pa negre adapta en aquesta ocasió el llibre de Joan Sales. Tres amics enamorats de la mateixa dona es veuen embolicats en el remolí de la guerra civil. Llavors es pregunten què era ser jove, perquè pareix que han despertat d’un somni. I busquen una glòria que no saben definir, que busquen en moltes coses, sobretot en l’amor i en la guerra, si aquesta s’encreua en el camí.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions