Els dissenyadors Isidro Ferrer i Héctor Serrano mostren a l’UJI les claus del procés creatiu

17/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  laplantilla-dissenyadors Conferencies_La_Pantilla_17DLL27_in

    FOTO: Damián Llorens

L’associació La Plantilla Disseny ha tancat el Cicle de Disseny, Creativitat i Tecnologia amb dos dissenyadors de referència, el dissenyador gràfic Isidro Ferrer i el dissenyador industrial Héctor Serrano.

Serrano ha sigut l’encarregat d’obrir la jornada amb una mostra d’alguns dels seus principals treballs, com ara els «Animal hands», uns tatuatges per a convertir les mans en animals; uns autobusos urbans nous per al Regne Unit amb motors híbrids i dièsel, o un càntir amb forma de botella anomenat «La siesta». Així mateix, també ha presentat altres projectes i instal·lacions de tipus més experiencial per a grans marques i festivals. Serrano ha assenyalat que per a desenvolupar els projectes de tipus més complex és fonamental comptar amb un bon equip. A més, ha afegit que també «és important trobar empreses que connecten amb el teu treball perquè aquest funcione». Finalment, ha animat l’estudiantat a mostrar-se apassionat pel seu treball i creure en ells mateixos, però també ha afirmat que «cal ser autocrítics i donar a conèixer el vostre treball quan tingueu un dossier o producte que siga realment interessant, no comunicar per comunicar».

Per la seua part, el dissenyador gràfic Isidro Ferrer ha presentat una sèrie de treballs caracteritzats per la seua poesia visual i en els quals destaca la vessant artesanal del producte. Sobre el procés de creació, ha explicat que «moltes vegades per a trobar la resposta o solució per a un producte no cal entossudir-se, sinó deixar que sorgisca el més inesperat o provocar situacions perquè el mateix atzar t'hi conduïsca». Per a concloure, també ha aconsellat els futurs professionals del disseny que tinguen constància i perseverança, però sobretot que treballen amb molta passió. «Jo no sóc dissenyador de professió; sóc producte de l’atzar, però també d’una passió desmesurada pel que faig», ha afirmat.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions