L’UJI i l'Ajuntament de Borriol col·laboraran en la recuperació i gestió d'arxius

08/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-borriol _MG_9164in

    FOTO: Àlex Pérez

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i l'alcalde de Borriol, Silverio Tena, han signat un conveni de col·laboració per a treballar conjuntament en projectes de recopilació arxivística i en la digitalització i catalogació en el Repositori UJI de diversos documents relacionats amb aquesta població castellonenca. L'acord inclou, a més, la formació en gestió de documents contemporanis i en l'organització de documents conservats en l'Ajuntament.

Durant la signatura del conveni, el rector ha destacat la qualitat del servei d'arxiu de la Biblioteca de l’UJI i la voluntat de contribuir a través d'aquest a la recuperació i posada a la disposició de la ciutadania dels documents històrics. «Com a servei públic, a més de docència i recerca, la universitat ha d'oferir també cultura i contribuir a preservar el coneixement i, en aquest sentit, els fons arxivístics dels municipis són molt importants», ha assenyalat Climent.

Per la seua banda, l'alcalde de Borriol ha ressaltat la importància del conveni signat que «obri el camí perquè documents tant administratius com històrics puguen ser accessibles a tothom». Tena ha ressaltat, així mateix, la satisfacció de continuar col·laborant amb la Universitat, en aquest cas amb una acció tan important com és la posada a la disposició de la ciutadania de nombrosos documents.

Durant l'acte també han estat presents el vicerector d’Investigació i Doctorat de l’UJI, Jesús Lancis, el director de la Biblioteca, Vicent Falomir, l'arxivera Lidón París, la regidora de Cultura de Borriol, Tere Andreu, i la tècnica de l'Ajuntament Cayetana García.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions