L’UJI participa en l'obertura del curs Estalmat per a l'estimulació del talent matemàtic En el projecte participen un centenar d'alumnes de la Comunitat Valenciana

10/10/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El director de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I, Joaquín Gual, ha participat en la inauguració del curs Estalmat, projecte d'estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana amb especial capacitat per a les matemàtiques i que desenvolupa durant dos anys activitats lúdiques, matemàtiques i extracurriculars que es realitzen els dissabtes. Enguany es rebia a la novena promoció, per a la qual s'han seleccionat vint-i-cinc xiquets i xiquetes de tota la Comunitat nascuts en 2002 o 2003. L'acte d'inauguració va tenir lloc el dissabte 3 d'octubre de 2015 en el Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. El curs havia començat efectivament amb un campament celebrat a Requena els dies 26 i 27 de setembre.

L'acte d'inauguració va estar presidit per Esteban Morcillo, rector de la UV, a qui van acompanyar en la taula d'autoritats, a més de Joaquín Gual en representació de l’UJI; el degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques, Juan Monterde; Manuel López Pellicer, acadèmic en representació de la Real Acadèmia de Ciències; Mariola Molina, coordinadora del Grau de Matemàtiques de la UA; Tomás Queralt, secretari de la Societat de professors de Matemàtiques Al Khwarizmi; i Rafael Crespo, coordinador del projecte a la Comunitat Valenciana. A l'acte van assistir tant els alumnes de primer curs com els de segon acompanyats pels seus familiars i professors del projecte. Enguany està previst continuar el «programa biennal de veterans» per a alumnes ja egressats, amb la qual cosa són, en total, un centenar els alumnes involucrats.

En els parlaments els intervinents van animar als xics i xiques seleccionats per què aprofitaren amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d'un projecte que patrocina la Real Acadèmia de Ciències i que està present en deu seus repartides en tot l'estat espanyol i en les quals participen tant professors d'universitat com de secundària. El Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) dóna suport al projecte i gestiona una visita anual a algun dels seus centres d'excel·lència a la Comunitat Valenciana.

La conferència inaugural, de caràcter divulgatiu, va estar a càrrec de la professora Elena Thibaut amb el títol «Hágase la luz».

Més informació