Vint-i-quatre empreses assessoren i formen durant una jornada a col·lectius d'aturats de Creu Roja, Síndrome Down, ASPES i Patim

07/06/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Taula de Responsabilitat Social de Castelló ha fet un pas més en la seua implicació amb els col·lectius en risc d'exclusió. Vint-i-quatre de les empreses que integren aquesta plataforma han participat en una jornada dirigida a potenciar l’ocupabilitat de persones amb difícil accés al mercat laboral. Creu Roja, Síndrome de Down, ASPES i Patim –entitats membres de la Taula– han presentat un total de quaranta candidats, que han rebut una formació específica a càrrec dels representants de Recursos Humans d'aquestes empreses i també han tingut l'oportunitat de realitzar tres entrevistes laborals en les quals s'han valorat les seues competències.

La trobada «Networking per a la cerca d'ocupació» –celebrada a l'Hotel Luz– s'ha convertit en un espai on un grup de persones aturades han tingut l'oportunitat d'establir un contacte directe amb les empreses per tal d'intercanviar experiències que els permetin trobar un treball. Cada responsable de personal ha realitzat sis entrevistes individuals –d'uns quinze minuts– en les quals ha donat a conèixer les competències formatives i professionals que demanden en la seua empresa o sector. De forma paral·lela, s'han realitzat quatre tallers formatius i de bones pràctiques sobre responsabilitat social, engagement, entrevista laboral i curriculum. «Per a algunes persones tenir una entrevista de treball amb una empresa ja és aconseguir una meta que persegueixen des de fa temps», expliquen des de la Taula de Responsabilitat Social de Castelló.

Les persones aturades han presentat la seua candidatura davant els professionals encarregats de realitzar els processos de selecció de personal en vint empreses que treballen a la província de Castelló, han compartit les seues inquietuds amb els tècnics i han generat oportunitats d'ocupació. «Hem intentat oferir formació, orientació i intermediació laboral intensiva per tal de frenar la crisi i les desigualtats», afirmen des de l'organització.

La Taula de Responsabilitat Social de Castelló neix en 2008 i en l'actualitat agrupa a prop de trenta grans empreses, PIMES i microempreses, associacions professionals, entitats públiques i ONG que treballen a la província de Castelló. En el networking han participat Falcó Ceràmiques, Esmalglass, Ferro, UBE, Cuinatur, Eulen Flexiplan, Unió de Mútues, Mútua Fratenidad, Fremap, Sabons Beltrán, Leroy Merlin, LM, Hotel Luz, Inma Enguídanos RRHH, PSIIC , Escola Superior de Negocis, Grup Gimeno, Actuacions Mediterrani i Grup Navarra.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions