Les emissores de ràdio universitàries defensen el seu paper com a plataforma de promoció de talents musicals

22/06/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Setze ràdios universitàries que pertanyen a l'Associació de Ràdios Universitàries (ARU), de la qual forma part Vox UJI Ràdio, han defensat, en la Universitat Catòlica de Múrcia, el paper que exerceixen com a plataforma de promoció de talents musicals. Aquest ha sigut l'eix del «V Workshop de la Indústria Audiovisual Multiplataforma: Reptes de la ràdio universitària» organitzat pel grup de recerca en comunicació digital Digitalac, que ha comptat amb els exemples i experiències que duen a terme les diferents emissores participants. Les ràdios universitàries s'han convertit en una eina per a visibilizar iniciatives de grups musicals de diversos estils, en alguns dels casos, nascuts de les pròpies aules universitàries.

El debat s'ha emmarcat en la XII Trobada de Ràdios Universitàries que, en aquesta ocasió, s'ha celebrat en la seu de la universitat murciana. L'Associació de Ràdios Universitàries (ARU) ha aprofitat l'ocasió per a celebrar la seua cinquena assemblea. La trobada és una cita anual en la qual, representants de les diferents ràdios, comparteixen experiències i treballen per tal què aquests mitjans de comunicació tinguen, cada dia, major presència en la societat. En aquest sentit, en l'assemblea d'enguany s'ha evidenciat el compromís d’ARU per consolidar les relacions internacionals amb la participació de l'Associació en un projecte col·laboratiu impulsat per Ràdio Campus France. També es va acordar estudiar la futur integració d'ARU com a membre de ple dret en la Xarxa de Ràdio Universitària de Llatinoamèrica i El Carib (RRULAC). 

L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya és la primera associació que agrupa a professionals que desenvolupen la seua activitat en 26 ràdios universitàries espanyoles, amb l'objectiu de potenciar la cooperació i la interacció entre aquestes, tant en l'assessorament mutu, com en el desenvolupament de la coproducció de programes educatius i formatius, així com de nous formats radiofònics. 


Web d’ARU: http://www.asociacionderadiosuniversitarias.es

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions