La Jaume I cedeix la presidència de la Xarxa Valenciana d'Universitats Saludables a la Miguel Hernández d'Elx

25/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha fet el traspàs de la presidència de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables a la Universitat Miguel Hernández d'Elx en un acte celebrat en l'edifici de Rectorat i Consell Social del campus d'Elx al que va assistir la coordinadora d'Accions per al Desenvolupament del Pla Estratègic de la Universitat Jaume I, Marisa Salanova.

Dins de les línies estratègiques de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables es preveuen aspectes com la promoció d'entorns universitaris a favor de la salut i la incorporació de continguts de promoció de la salut en els plans d'estudis universitaris de grau i postgrau.

Igualment contempla la recerca en aquest àmbit, la participació i col·laboració entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les universitats, i l'impuls de la participació internacional, així com la planificació d'activitats i serveis dirigits a promocionar la salut de la comunitat universitària.

En els últims anys algunes universitats i estructures de salut pública de comunitats autònomes han treballat en aquest tema amb l'objectiu d'aconseguir universitats més saludables des de diverses perspectives, enfocaments, activitats i línies d'actuació. Aquests projectes es troben en diferents graus de desenvolupament i compten amb el suport de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (Reus), recolzada pel Ministeri de Sanitat i Consum i per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, de la qual formen part les cinc universitats públiques valencianes.

La presidència de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables va lligada a la de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV), que enguany ostenta el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions