La Càtedra d'Innovació Ceràmica de l’UJI prepara la I Fira de Ceràmica Artística de la Comunitat Valenciana amb museus, escoles i professionals

30/01/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I està preparant, juntament amb l'Ajuntament de Vila-real, la primera Fira d'Art i Cultura Ceràmica Contemporània amb l'objectiu de posar en valor i promocionar en l'àmbit internacional la tradició i el coneixement ceràmic de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta intenció, han convocat una reunió informativa amb representants de diferents entitats relacionades amb la ceràmica artística per a explicar-los en què consisteix el projecte i el seu pla de desenvolupament. 


A la reunió informativa, presidida pel director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, va assistir el director de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Vicente Llimerá i representants de museus, escoles, centres d'ensenyaments artístics superiors i professionals del sector de la ceràmica de tota la Comunitat. Tots van mostrar la seua voluntat de col·laborar i implicar-se en aquest projecte de caràcter internacional amb l'objectiu de promocionar la ceràmica en tots els àmbits, posar en valor la tradició i el coneixement i apostar per un segell internacional de qualitat. Així, els assistents, s'han compromès a donar a conèixer i promocionar aquest primer certamen a través d'una pàgina web creada amb aquesta finalitat i a dur a terme activitats en els seus respectius centres per a donar a conèixer les possibilitats artístiques de la ceràmica. La iniciativa a més també es promourà en els centres educatius de Vila-real. En aquesta primera trobada, que va tenir lloc en la Biblioteca Universitària del Coneixement, també va estar present la regidora d'Educació, Rosario Royo, el regidor d'Innovació, Xus Sempere i el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando. 

Encara que la gran cita internacional de la Fira d'Art i Cultura Ceràmica Contemporània està prevista per a l'any 2016, de moment, la càtedra ja treballa per al pròxim mes d'abril en una primera aproximació del que serà aquest certamen a partir d'un programa que comptarà amb exposicions, exhibicions, tallers, taules redones i una fira d'art i artesania. Els destinataris del certamen seran ceramistes, professionals d'art, estudiants, centres educatius i públic en general. 

El director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real ha recordat que «des de la seua creació la Càtedra ha impulsat activitats de divulgació relacionades amb la ceràmica, tant des d'un punt de vista científic, com patrimonial i artístic. Ara aquesta primera fira pretén ser una exposició amb caràcter internacional del talent que existeix a la Comunitat i una mostra per a posar en valor l'excel·lent treball d'associacions, tallers, escoles i professionals de la ceràmica artística».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions