Especialistes en oftalmologia destaquen que un 80% de les patologies visuals es poden evitar o curar Segons dades de l'OMS, 285 milions de persones en el món pateixen alguna discapacitat visual

27/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  dia-vista _MG_1522in

    Elena Sorlí, Gonzalo Muñoz i Conrado Martínez. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

La Universitat Jaume I, amb motiu del Dia Mundial de la Vista, ha celebrat una taula redona sobre oftalmologia, organitzada pel vicedeganat de Medicina amb la col·laboració de Clínica Baviera i l'Hospital General Universitari de Castelló. En la taula ha participat la doctora Elena Sorlí, de l’Hospital General Universitari de Castelló, i el doctor Gonzalo Muñoz, de la Clínica Baviera de Castelló, sota la moderació del vicedegà del Grau de Medicina de l'UJI, Conrado Martínez.

Elena Sorlí ha subratllat la rellevància de l’oftalmologia atès que 285 milions de persones en el món pateixen alguna discapacitat visual, segons les dades de l’OMS, i que el 80% d’aquestes patologies es poden evitar o curar. En aquesta línia ha incidit en la importància de la detecció precoç en els xiquets i xiquetes per a evitar aquestes patologies i tractar-les a temps.

A continuació ha fet un repàs històric de l’evolució de les tècniques oftalmològiques fins a arribar a les noves tecnologies como ara el làser femtosegon, les lents trifocals, els telescopis intraoculars o els ulls biònics. No obstant ha remarcat que la tecnologia sempre ha d’estar al servei de la Medicina i no s’ha d’oblidar que «som metges i cal fer un bon ús d’aquestes tecnologies per al benestar del pacient».

Per la seua part, Gonzalo Muñoz ha posat de relleu les bones perspectives professionals d’aquesta especialitat tant en el sector privat com el públic per als futurs metges. En aquest sentit, ha explicat que l’oftalmologia és una especialitat per la qual opta un baix percentatge de metges per la qual cosa hi ha una necessitat d’aquests professionals. Així mateix, ha apuntat que aquesta demanda d’oftalmòlegs serà encara major en els pròxims anys a causa de l’envelliment de la població.

D’altra banda, el doctor Muñoz ha mostrat les tècniques actuals de cirurgia d’algunes de les patologies més freqüents com ara la cataracta, presbícia o glaucoma. Finalment, també ha destacat la gran labor humanitària que poden realitzar els oftalmòlegs en països en vies de desenvolupament.

Fotografies

Altres notícies de la FCS:

Professors de Medicina de l’UJI participen en la II Jornada de Càncer de Pulmó

Èxit de participació en les jornades esportives de la Facultat de Ciències de la Salut

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions