L’especialista mundial en química supramolecular Julius Rebek descriu les nanocàpsules en una conferència a l’UJI

25/07/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Julius Rebek julius-rebek Julius_Rebek_DLL16_mw

    Julius Rebek, especialista mundial en química supramolecular. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Julius Rebek, director de l'Institut Skaggs de Biologia Química que pertany a l'Institut de Recerca Scripps de la Jolla (Califòrnia), ha impartit dimarts 22 de juliol de 2014 una conferència titulada «Molecules inside small spaces» organitzada pel Grup de Química Sostenible i Química Supramolecular del Departament de Química Inorgànica i Orgànica de la Universitat Jaume I de Castelló.

Durant la conferència, el doctor Rebek ha explicat que les molècules poden estar temporalment envoltades d’altres molècules dins del que es denominen «nanocàpsules», que s’autoassemblen espontàniament i tenen temps de vida que van des de mil·lisegons fins a hores. El professor ha descrit com és l’interior de les nanocàpsules, com les molècules poden entrar i eixir-ne i les forces que les mantenen unides.

El professor Rebek és un especialista mundial de la química supramolecular amb nombroses contribucions de caràcter capdavanter i alta rellevància. Col·labora habitualment amb el Grup de Química Sostenible i Química Supramolecular, va realitzar una estada a l’antic Col·legi Universitari i ha participat en la formació del professorat. Durant la seua trajectòria ha treballat en algun dels centres acadèmics més importants dels Estats Units, com són el MIT o les universitats d’UCLA o Pittsburgh.

Actualment treballa a l'Institut Scripps, un centre d’investigació a escala mundial en distints àmbits, però especialment en el camp de les ciències biomoleculars, en àrees que inclouen la medicina, el desenvolupament de nous fàrmacs, la química i la bioquímica o les ciències físiques.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions