L'informe de la Fundació CyD recull l'experiència del programa de pràctiques curriculars de l’UJI

18/07/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'informe 2013 de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD), presentat recentment amb el títol La contribución de las universidades españolas al desarrollo, inclou l'experiència del programa de pràctiques externes curriculars de l’UJI com a model de pràctiques obligatòries integrades amb el qual la Universitat Jaume I ha sigut pionera a Espanya en l'àmbit de la promoció de les pràctiques obligatòries fins a la incorporació de l'espai europeu d'educació superior. El programa implica que el 100% de l’estudiantat de la Universitat es gradua amb almenys una primera experiència professional. 

En l'informe s'inclou la descripció del programa, la seua organització i gestió acadèmica i administrativa, els principals resultats i els beneficis per als actors implicats en el programa que suposa una col·laboració continuada amb el sector empresarial i institucional. De fet, l’UJI manté en vigor a data de febrer de 2014 més de 4.300 convenis de cooperació educativa amb entitats, institucions i empreses, i en xifres globals el programa implica una mitjana de 3.600 pràctiques a l'any de 53 perfils formatius diferents, entre graus i màsters oficials. 

Quant als principals resultats, cal destacar una inserció laboral immediata del 18,3%, a la qual cal sumar la inserció diferida, que augmenta considerablement i converteix les pràctiques en el canal més important d'accés a una ocupació per als titulats de l’UJI. També destaca l'elevada satisfacció amb el programa per a tots els actors implicats: un 81% per a l’estudiantat, un 90,2% per als supervisors i un 89,7% per als tutors. 

L'article inclòs en l'informe ha sigut elaborat per la responsable de l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques de l'UJI, Maribel Beas.

L'Informe CYD 2013 recull i analitza de forma exhaustiva la informació i els esdeveniments més rellevants de la contribució de les universitats espanyoles al desenvolupament econòmic i social d'Espanya durant el passat any. D'altra banda, compta amb la contribució d'especialistes de reconegut prestigi sobre temes d'actualitat i diferents aspectes del sistema universitari espanyol i internacional. 

Informe

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions