La VIII Trobada de Química i Física de l’Estat Sòlid finalitza amb el lliurament dels Premis a la Innovació a les empreses Solvay i Vidres

07/04/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Càtedra Innovació Ceràmica catedra-ceramica premios_catedra

    D'esquerra a dreta Juan Carda, Joaquín Font de Mora, José Benlloch, Patrick Maestro i Rosario Royo en l'entrega dels premis. | FOTO: VOX UJI

Miguel Ángel Alario Franco, premi Jaime I d’innovació i membre del jurat del premi Príncep d’Astúries d’investigació, ha clausurat la VIII Trobada de Química i Física de l’Estat Sòlid que s’ha celebrat a Vila-real sota l’organització de la Càtedra d’Innovació Ceràmica de la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Vila-real. 

La ponència d’Alario, que ha explicat les últimes investigacions per a aconseguir materials superconductors a temperatura ambient, s’uneix a altres conferències i presentacions realitzades durant el congrés sobre recerques amb semiconductors, nous materials funcionals que poden focalitzar i detectar les cèl·lules cancerígenes o els avanços en la millora de les cèl·lules fotovoltaiques. 

En el marc d’aquesta trobada franco-espanyola també s’han atorgat els premis a la trajectòria en la recerca i el desenvolupament tecnològic en el camp dels materials a dues empreses: Solvay i Vidres. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i Juan Carda, director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica i president del comitè organitzador del congrés, han fet lliurament dels premis a Patrick Maestro, director científic de Solvay, i Joaquín Font de Mora, gerent de Vidres. En el seu discurs, Juan Carda ha ressaltat el valor i el compromís tant social com amb la ciència i la innovació que ambdues empreses han demostrat al llarg de la seua trajectòria, plasmat no solament en la producció, sinó també en la contractació de personal altament qualificat.

Els representants de les empreses han coincidit a lloar la gran importància d’esdeveniments com aquest per a l’avanç de la indústria i en pro de la recuperació econòmica, i han felicitat l’alcalde per donar suport en aquesta clara aposta per la innovació. Patrick Maestro ha volgut assenyalar que li ha sorprès gratament la qualitat dels treballs exposats pels joves investigadors que han participat en l’esdeveniment, més de 60 treballs entre ponències i pòsters provinents dels diferents països.


Cultura científica i igualtat de gènere

Durant el congrés, la Càtedra d’Innovació Ceràmica ha organitzat una sessió divulgativa per als estudiants de ciències dels centres de secundària de Vila-real i s’ha volgut reforçar la figura de la dona en la ciència amb una prestigiosa exposició sobre Marie Curie que va ser inaugurada amb una conferència a càrrec de Belén Yuste i Sonnia L. Rivas, autores del llibre Maria Slodovska Curie: una polaca en París.

Una altra exposició titulada «Científiques invisibles», provinent de la Xarxa d’Universitats Valencianes per la Innovació i el Desenvolupament, s’ha pogut veure aquests dies a la Casa dels Mundina, seu de la Regidoria d’Educació, l’edil responsable de la qual, Rosario Royo, al costat de Savina Escrig, regidora de Relacions Institucionals, han ressaltat la idoneïtat d’aquesta exposició per la seua especial aportació a la visibilitat de les heroïnes «ocultes» de la ciència, així com la seua qualitat.

Altres notícies de l'ESTCE:

El catedràtic Eduardo Saiz Gutiérrez aborda a la UJI les últimes tècniques per al processament i desenvolupament de nous materials ceràmics

L’alumnat del Grau en Arquitectura Tècnica de l’UJI visita el castell d’Orpesa com a pràctica de la titulació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions