Espaitec uneix en una jornada la medicina i la tecnologia per a cobrir noves necessitats i generar oportunitats de negoci

19/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'UJI ha acollit la Jornada de Tecnologies Mèdiques, un esdeveniment organitzat per Espaitec (Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I) juntament amb la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI, que ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

La jornada s'ha centrat en instrumentació mèdica (medical devices) i s'hi han abordat quatre tècniques experimentals, en diferent grau de realització, fruit de resultats de recerca en diferents universitats valencianes. Cada panell ha comptat amb un metge expert en la patologia o àrea de coneixement juntament amb un expert científic o enginyer que ha desenvolupat una solució propera al mercat, amb l'objectiu de conèixer els reptes i les possibilitats que ofereixen els avanços que, o bé ja estan en el mercat, o ho poden estar en un curt termini de temps.

Durant la presentació de la jornada Juan Vicente Sánchez, director de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI, ha ressaltat l'esperit i compromís de la Jaume I pel desenvolupament tecnològic i biomèdic. També ha posat de manifest la importància de realitzar jornades com aquesta en la qual metgets, tecnòlegs, pacients i talent futur s'uneixen en un ambient col·laboratiu, fomentant l'acostament de la tecnologia al mercat i coneixent tendències tecnològiques provinents de diferents entorns.

Durant la intervenció del doctor José Luis Salvador, cap del Servei de Cirurgia de l'Hospital General Universitari de Castelló, s'ha posat de manifest el canvi radical patit pel sector mèdic a causa de la irrupció de les noves tecnologies. «En l'actualitat s'ha produït un canvi en la relació mèdic-pacient, la introducció de la tecnologia fa que ara la relació siga mèdic-màquina-pacient, o el que és el mateix, metge-enginyer-pacient». El doctor Salvador ha destacat també la forma i la velocitat amb la qual aquestes tecnologies han irromput en la cirurgia endoscòpica, produint millors postoperatoris, millors resultats estètics per als pacients i una important reducció de costos. 

Per part del sector mèdic la jornada ha comptat també amb la intervenció del doctor Luis Cerdà, que ha destacat que la incorporació de tecnologies 3D en la imatge odontològica ha suposat una millora en la reducció de radiació per al pacient, la possibilitat de realitzar reconstruccions reals i la seua aplicació en implants, cirurgies i tumors, entre altres. També ha intervingut el doctor Fernando Sánchez, especialista en Vigilància intensiva de l'Hospital General Universitari de Castelló, parlant sobre simulacions clíniques i finalment, el doctor Guillermo Cañigral abordant la temàtica del diagnòstic automatitzat en hematologia.

Pel que fa a les tecnologies aplicades al sector mèdic han intervingut el catedràtic de Física de l’UJI Jesús Lancis, que ha exposat els avanços realitzats en fotònica aplicada a medicina. José María Benlloch, director de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge de la Universitat Politècnica de València, i Filiberto Pla, catedràtic d'Informàtica de l’UJI, que treballen en anàlisi diagnòstica d'imatge. La jornada ha comptat també amb la intervenció de l'empresa Medical Simulation. 

Vore vídeo complet en diferents formats

 
Vídeos de la jornada: 
 
 
 
 
 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions