L’UJI promocionarà la sostenibilitat junt a l’Ajuntament de Castelló i BP La Jaume I aportarà el capital intel·lectual i investigador per a la creació de la Fundació per l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana

09/05/2013 | VOX UJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Conveni BP i Ajuntament de Castelló conveniBPajunt conveni

    Emilio Marín, Vicent Climent i Alfonso Bataller en la signatura del conveni. | FOTO: VOX UJI

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha signat un conveni amb l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i el director de la seu de BP a la ciutat, Emilio Marín, per a la creació de la Fundació per l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana. L’UJI aportarà el capital intel·lectual i investigador a aquesta entitat, que té per missió promocionar projectes d’eficiència energètica relacionats amb les energies renovables, les convencionals, i amb els sistemes mixtos que fomenten un ús racional de les fonts energètiques.

La Fundació promourà també el contacte empresarial, així com la creació de negocis innovadors en l’àmbit energètic, amb l’objectiu de consolidar un teixit productiu en l’entorn que genere expectatives d’ocupació i riquesa a llarg termini. En aquesta línia, s’engegaran campanyes informatives, formatives i de conscienciació dirigides a experts i usuaris en general.

La refineria, per la seua banda, aportarà el finançament, mentre que el consistori contribuirà amb l’espai físic i el suport institucional en la cerca de fons d’inversió i en la implantació de projectes sostenibles. La Fundació emula un model d’èxit a Europa que, mitjançant la suma d’esforços d’ens públics, privats i tecnològics, contribueix a la millora de la qualitat de vida de les persones gràcies a les iniciatives d’estalvi i de gestió responsable en l’obtenció i l’ús de l’energia.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions