Butlletí de cerca d'experts i expertes (30-06-2022)

30/06/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cerquem personal expert i propostes per a aquests temes

 

1. EDUCACIÓ: Història dels campaments d'estiu: antecedents, orígens, evolució. 

Contacte: eva.catalan@theconversation.com

2. EDUCACIÓ: Es pot aprofitar l'espai dels centres educatius durant les vacances escolars? Avantatges i desavantatges, possibles activitats, necessitats.

Contacte: eva.catalan@theconversation.com

3. EDUCACIÓ: Deu llibres juvenils per a agafar-li el gust a la lectura a l'estiu.

Contacte: eva.catalan@theconversation.com

4. CULTURA: En les pel·lícules d'època (i novel·les) es veu com els balls eren l'entorn en el qual els joves (i també els majors) socialitzaven. No obstant això, els balls que es mostren solen ser coreografies elaborades i que tothom sembla conèixer per endavant. Quins balls eren aqueixos? On s'ensenyaven? Els aprenia tothom o eren característics de determinats grups socials?

Contacte: claudia.lorenzo@theconversation.com

5. MEDICINA + SALUT:  El que diu la ciència dels massatges com a teràpia: funcionen de veritat? En quins casos concretament? Quines evidències hi ha sobre aquest tema? Un exemple és aquesta revisió del NIH estatunidenc: https://www.nccih.nih.gov/health/providers/digest/massage-therapy-for-health-science.

Contacte: pablo.colado@theconversation.com

6. MEDICINA + SALUT: Com sabrem que s'ha acabat la pandèmia? Se sap molt bé quan va començar, però declarar oficialment la seua fi és més complicat. On està el llindar? Depèn del nombre de casos, de morts, d'una decisió política…? Què va ocórrer amb altres pandèmies històriques?

Contacte: pablo.colado@theconversation.com

7. ECONOMIA: «Foto fixa» d'abans de l'aturada d'estiu de com la guerra a Ucraïna ha anat afectant l'economia europea.

Contacte: elba.astorga@theconversation.com

8. MEDI AMBIENT + ENERGIA: Com el canvi climàtic està causant escassetat d'aliments. Quins són els cultius més afectats a tot el món?

Contacte: lucia.caballero@theconversation.com

9. CIÈNCIA + TECNOLOGIA: Els premis internacionals de matemàtiques tenen un greu problema de gènere: es pot solucionar? La representació femenina entre els matemàtics està millorant. Però els premis més prestigiosos del sector continuen sent quasi exclusivament per a homes.

Contacte: lorena.sanchez@theconversation.com

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions