Beques per a estades temporals en altres centres d'investigació. Pla de Promoció de la Investigació i Transferència UJI 2024

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant: 
Universitat Jaume 
 
Nom de l'actuació:
Resolució del vicerector d’Investigació de la Universitat Jaume I, per la qual es fan públiques la convocatòria, i les seues bases, de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d’investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat, en el marc del Pla de promoció de la investigació i transferència de coneixement 2024, acció 2, aprovat per acord del Consell de Govern, en la reunió núm. 1/2024 de 25 de gener.
 
Objectiu:
Les ajudes d’aquest programa tenen com a objecte completar, ampliar i actualitzar la formació de personal investigador en formació de la Universitat Jaume I que no dispose d’un programa específic d’ajudes per a estades en centres d’investigació, així com facilitar la realització de doctorats internacionals, per als quals s’exigeix un mínim de 3 mesos d’estada en un centre d’investigació estranger (modalitat A: estades predoctorals). Així mateix contempla la realització d’estades en centres d’investigació del personal postdoctoral contractat a càrrec de les ajudes per a la incorporació a grups d’investigació de la Universitat Jaume I, acció 3.2 del Pla de promoció de la investigació de l’UJI i del professorat ajudant doctor (modalitat B: estades postdoctorals). Per últim, amb l'objectiu de promoure les relacions d’investigació entre personal investigador del consorci EDUC, també contempla la realització d'estades en centres o grups d’investigació d’universitats europees d'aquest consorci per part de professorat dels cossos docents universitaris i professorat permanent laboral (modalitat C: estades de personal consolidat en el consorci EDUC).

L’ajuda haurà de ser destinada a l’execució d’un pla de treball relacionat amb el projecte o línia d’investigació del beneficiari en un centre d’investigació de reconegut prestigi.

Documentació:

Terminis:
El termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 20 de març de 2024 i finalitzarà el dia 19 d'abril de 2024.
 
Requisits de les persones candidates:
Les persones sol·licitants han de ser personal docent i investigador, a temps complet, pertanyents exclusivament a les següents categories, segons modalitat: 

1.Modalitat A. Estades predoctorals per a estudiantat de doctorat (nivell R1) que inicien l'estada en el segon o posteriors cursos i ocupen una de les següents categories:

  • Professorat ajudant sense el grau de doctorat
  • Personal investigador predoctoral en formació amb un ajut del Pla de promoció de la investigació de l'UJI (Acció 3.1 del Pla de promoció de la investigació)

2.Modalitat B. Estades postdoctorals per a joves doctors i doctores (nivell R2) que ocupen una de les següents categories:

  • Professorat ajudant amb el grau de doctorat.
  • Personal investigador amb un ajut del Pla de promoció de la investigació de l'UJI (acció 3.1 del Pla de promoció de la investigació) que es trobe en el seu període d'orientació postdoctoral (POP)
  • Personal investigador beneficiari d'un contracte de l'acció 3.2 del Pla de promoció de la investigació de l'UJI.
  • Professorat ajudant doctor.

3.Modalitat C. Estades de personal consolidat en el consorci EDUC per a professorat dels cossos docents universitaris, professorat contractat doctor o professorat permanent laboral.

El personal de la modalitat B en les categories 3r i 4t que ha accedit a la categoria amb anterioritat a l’1 de gener de 2024 així com el personal de la categoria C ha d’acreditar haver sol·licitat, per al mateix centre de destinació i les mateixes dates, una ajuda de mobilitat en l’edició immediatament anterior a la publicació d’aquesta convocatòria en almenys una de les convocatòries següents:

1.Subvencions del Subprograma de Mobilitat dins el Programa Estatal de Promoció del Talent i la seua Ocupació, en el marc del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2021-2023.

2.Subvencions per a estades de personal investigador doctor en centres d’investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana (BEST) de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

El compliment d'aquest requisit serà comprovat d’ofici per l’OCIT.

Requisits dels centres de destinació:

Podran ser centres de destinació les universitats i aquells que tinguen assignades funcions d'investigació i un reconegut prestigi acadèmic i investigador en l'àmbit científic del projecte presentat en la sol·licitud de la subvenció, de manera que represente una garantia per a la consecució dels objectius científics del projecte i per a la formació del personal investigador en les respectives àrees de coneixement.

La ubicació dels centres ha d’implicar mobilitat acadèmica així com canvi efectiu de residència habitual i permanència en el centre receptor pel temps de durada de l’estada. No es finançaran estades en centres ubicats a menys de 100 Km. de distància del Campus de Riu Sec

 

Condicions de gaudi de les estades:

Les estades tindran una duració mínima de 3 mesos per a la Modalitat A i de un mes per a la resta. La duració màxima serà de 6 mesos per a totes les modalitats. 

El període de gaudi de les ajudes, que es realitzarà de forma ininterrompuda, haurà d'iniciar-se entre l’1 de setembre de 2024 i el 31 d’agost de 2025.

Les ajudes convocades comprenen: 

  • Una assignació mensual de 600 € per mes complet i 20 € per dia per a estades a Espanya, de 1.100 € per mes complet i 36,67 € per dia per a estades a Europa, i de 1.500 € per mes complet i 50 € per dia per a estades a la resta del món. L'ajuda s’abonarà per mesos complets i dies justificats.
  • Una borsa de viatge de 300 € per a estades a Espanya, de 600 € per a estades a Europa i de 1.000 € per a estades a la resta del món. La borsa de viatge es pagarà íntegra.
  • Una assegurança combinada d'accident i assistència sanitària al país de gaudi de la beca, amb excepció del territori nacional.  

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud s’ha de presentar a través de la Seu Electrònica de la Universitat Jaume I, mitjançant el procediment «(Acció 2.0) 1. Sol·licitud de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat».

Els models d'impresos normalitzats poden obtenir-se en el procediment esmentat.

Suport:

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a estades_id@uji.es

  • Almudena Robert (robert@uji.es: ext. 7483)
  • David Rovira (frovira@uji.es: ext. 7668​​​​​​​