Participa en EXPLORER 2023 amb la Univeristat Jaume I

15/12/2022 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El programa Explorer, promogut pel banc de Santander, t'ajuda a connectar amb el teu futur, experimentant l'emprenedoria com a opció professional i com a forma d'independència econòmica. Durant 12 setmanes, treballaràs sobre la teua idea, transformant-la en una solució que contribuïsca a aconseguir els ODS 2030. Amb un enfocament pràctic i basat en dinàmiques d'aprenentatge social, Explorer està dissenyat perquè les persones participants es convertisquen en part activa del canvi a través de la posada en marxa de projectes econòmicament sostenibles en diferents indústries, sectors i tipologies d'organitzacions. Pots participar sol/a o en equip (màxim, 5 persones).

FITXA

DATES: del 30 de gener al 30 d'abril de 2023.
DEDICACIÓ: 8-10 hores a la setmana, durant 12 setmanes.
PREU: Cost zero. Finançat per Santander Universitats.
IDIOMES: Español, Portuguès, Inglés.
FORMAT: Semi-presencial a Espanya o 100% online a Alemanya, l'Argentina, el Brasil, Xile, els Estats Units, Mèxic, Portugal, Regne Unit i l'Uruguai.

INSCRIU-TE FINS AL 22 DE DESEMBRE 

CONTINGUT DEL PROGRAMA 

Benvinguda. En la setmana prèvia al començament del programa, tindràs a la teua disposició material multimèdia perquè sàpies com funcionen els diferents entorns de treball, com es desenvolupen les sessions grupals o les de&Q A, de quins recursos i eines disposes…

Get ready. Durant la primera secció del programa, aprendràs a organitzar-te en equip i/o comunitat, a examinar l'ètica que ha d'envoltar qualsevol projecte i et prepararàs per a explorar el potencial de la teua idea a través d'un marc de treball en el qual el coneixement compartit i l'aprenentatge entre parells jugaran un paper protagonista.

Research. En aquesta secció, a través de diferents processos d'investigació, identificaràs el teu client potencial i construiràs la teua proposta de valor, posant en el centre a les persones a les quals vols ajudar amb la teua solució.

Fix & Build. Aquesta secció et guiarà per a construir un producte mínim i per a prototipar la teua solució, al mateix temps que treballaràs amb la finalitat d'acostar la teua proposta a la teua audiència a través de les últimes tècniques de màrqueting i comunicació.

Monetize. Coneixeràs tot sobre models de negoci i possibilitats de finançament, a més d'aprendre a desenvolupar les projeccions financeres del teu projecte.

Storytelling. Sabràs com comptar la teua solució a clients, potencials partners, possibles inversors i, sobretot, a les persones que decidiran si tu (i el teu equip, si el tens) formaràs part de la cohort de l'Explorer Trip. Si aconsegueixes entrar en aquesta cohort, gaudiràs d'una setmana de formació i immersió en un hub d'emprenedoria europea per a continuar amb l'experiència Explorer de manera intensiva.

OBJECTIUS

 En finalitzar les 12 setmanes de duració del programa i si duus a terme totes les activitats plantejades, hauràs validat si la teua idea pot convertir-se en un negoci viable. I a més:

 • Desenvoluparàs un pensament creatiu orientat a la cerca de solucions.
 • Desplegaràs el teu propòsit i els teus valors, exploraràs els teus límits i entendràs el teu potencial.
 • Aprendràs a comprendre i empatitzar amb les necessitats dels teus clients potencials.
 • Identificaràs i aprendràs les últimes tècniques i eines per a comunicar-te amb la teua audiència.
 • Incorporaràs una bateria d'habilitats transversals (les anomenades soft skills) que t'acompanyaran sempre i t'ajudaran a prosperar en qualsevol àmbit professional.
 • Connectaràs amb altres joves que, com tu, volen fer coses per a millorar el seu entorn.
 • Practicaràs i milloraràs el teu anglès en un entorn real.

I, sobretot, ho intentaràs. Sense por. Ací està permès equivocar-se.

 A QUI VA DIRIGIT

 

 • A persones que volen connectar amb el seu futur i cerquen la independència econòmica a través de l'emprenedoria.
 • A qualsevol estudiant que vulga entendre els beneficis i oportunitats que ofereix emprendre, sempre en un espai de seguretat en el qual està permès equivocar-se i en el qual no fa falta saber res d'empreses i negocis per a poder avançar. 
 • A amants de la tecnologia que volen experimentar amb la seua solució i explorar les possibilitats de convertir-la en un projecte global.
 • A estudiants de l'àmbit de les humanitats que vulguen transformar la seua passió en la seua manera de vida, construint un projecte sostenible.
 • A nòmades digitals que volen explorar el món portant la seua empresa “a coll” i gaudint del treball remot.
 • A investigadors que vulguen convertir els seus descobriments en negocis sostenibles.
 • A emprenedors que vulguen validar si les seues solucions poden tenir impacte en la societat.

METODOLOGIA I ACTIVITATS

El programa Explorer és 100% online en el cas d'Alemanya, els Estats Units, Llatinoamèrica, Portugal i Regne Unit. A Espanya, la major part de l'experiència és online, encara que pot haver-hi activitats presencials en cada centre (Explorer Space). En qualsevol cas, aquestes són adaptables a un escenari virtual.

 ¿Com s'aprèn en Explorer?

 • A través de continguts digitals orientats a completar reptes i plantilles de treball amb les quals anar donant forma al teu projecte; serviran per a validar el teu progrés al llarg del programa.
 • En sessions de&Q A amb experts que t'ajudaran a completar les tasques setmanals que tingues assignades.
 • En sessions online amb referents del món de l'emprenedoria que t'inspiraran amb les seues històries d'èxit i fracàs.
 • En l'espai de treball online, on trobaràs a tots els participants de la teua edició i en el qual l'aprenentatge social, col·laboratiu i entre parells és la clau de tot.

BENEFICIS

Validació de la idea amb la qual vas aplicar al programa: podràs verificar si es pot convertir en un negoci viable.

Explorer Trip: experiència intensiva d'immersió i formació durant una setmana a Europa per als projectes seleccionats.

Comunitat: accés a una comunitat global de joves innovadors amb més de 1000 participants en cada edició, que anirà creixent amb la incorporació de més universitats en diferents països del món.

Certificat de participació per als projectes que completen les activitats del programa.

Accés exclusiu a 100 places per al Santander X Prepare to Launch de Babson College.

PROCÉS D'ADMISSIÓ

 1. Completa el formulari d'aplicació amb la teua informació i la del teu projecte i no oblides explicar amb tot detall la teua motivació per a participar en el programa. Si apliques en equip, cada membre del mateix haurà de completar la seua sol·licitud i solo el líder del projecte haurà d'identificar-se com a tal. Això és molt important per a gestionar adequadament la selecció del teu projecte.
 2. Tria la institució basada en la teua localització: si estàs a Alemanya, l'Argentina, Xile, els Estats Units, Mèxic, Portugal, Regne Unit o l'Uruguai, tria la universitat més pròxima. Si estàs a Espanya, l'Explorer Space més pròxim. Al Brasil, tria Explorer Brasil.
 3. Si passes el filtrat de selecció, ens posarem en contacte amb tu a través d'una notificació.
 4. Important: la teua plaça i la del teu equip, si n'hi haguera, quedarà definitivament confirmada quan la persona que lidera el projecte aparega com admesa en el seu perfil de Santander X.
 5. ¡Ja series Explorer! A partir d'ací, rebries totes les instruccions per a començar el programa i també tindries accés a l'espai de treball online en el qual estaria la resta dels Explorers. Recorda que si algun dels membres de l'equip no està registrat amb el projecte, no tindrà accés a la plataforma de formació ni rebrà el seu certificat de finalització i, per descomptat, no podrà ser candidat a viatjar en l'Explorer Trip.

¿ÉS EXPLORER PER A TU?

Definitivament, sí. Emprendre no és per a tothom; Explorer, sí. Concedeix-te dotze setmanes per a intentar-ho, equivocar-te, aprendre, inspirar-te… però, sobretot, per a convertir la teua idea en una cosa tangible, entendre si podria arribar a ser una potencial font d'ingressos i, a més, fer-ho acompanyat/a de gent que, com tu, no es conforma amb el món que ens ha tocat viure. En un món on res és segur, tot és possible. Dóna't permís per a fer coses i vine't a Explorer. El teu futur l'explores tu.

INSCRIU-TE FINS AL 22 DE DESEMBRE 

Promou:

https://ugremprendedora.ugr.es/wp-content/uploads/2020/05/santander-600x347.jpg

Dirigeix i Coordina:

https://ugremprendedora.ugr.es/wp-content/uploads/2022/10/cise-300x136.jpg