Conferència prof. Vicente Pallarés

Investigació epidemiològica en Atenció Primària en Espanya

10/01/2024 | MED 08/01/2024 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
El proper dilluns 15 de gener a les 12 hores tindrà lloc una nova conferència dins del Cicle de Conferències d'Investigació en Biomedicina i Salut.
 
Serà impartida pel Dr. Vicente J. Pallarés Carratalá, professor de la Unitat Predepartamental de Medicina. Portarà per títol "Investigació epidemiològica en Atenció Primària en Espanya"
 
Es realitzarà a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut, a les 12 h.
L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament, i es podrà seguir en streaming mitjançant Google Meet.
 
Podeu consultar tota la información en aquest enllaç i també formalitzar la vostra inscripció: Investigació epidemiològica en Atenció Primària en Espanya
 
Una salutació cordial, 

Data: 15 de gener 2024

Acte: Conferència

Títol: Investigació epidemiològica en Atenció Primària en Espanya

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut

Hora: 12:00 h

Entitat: Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló

Ponent: El Dr. Vicente Pallarés, Llicenciat en Medicina i Doctor per la Universitat de València, és especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Gestió de la Cronicitat i Hipertensió Clínica. Ha treballat com a facultatiu adjunt d'urgències mèdiques a l'Hospital Dr. Peset i com a adjunt d'investigació cardiocirculatòria a l'Hospital La Fe, ha sigut durant més de 20 anys responsable del Sistema de Gestió en Seguretat de Pacients en la Unitat de Risc Vascular de la Unió de Mútues. Professor associat en l'UJI des de 2013 i professor col·laborardor en la Universitat Miguel Hernández, actualment és Professor Titular d'Universitat en la Unitat predepartamental de Medicina de l'UJI des de l'any 2023. La seua trajectòria científica ha donat lloc a múltiples publicacions científiques, en revistes nacionals i internacionals, així com múltiples capítols de llibres i comunicacions a congressos científics. Des de 2017 coordina a nivell nacional el grup de treball d'hipertensió arterial i malaltia cardiovascular de la SEMERGEN, ha sigut president de la Societat Valenciana d'Hipertensió i Risc Vascular i coordinador nacional de Societats Autonòmiques d'Hipertensió Arterial. Membre de diversos comitès científics de l'àmbit i amb un paper actiu com a revisor i membre de consells editorials i científics. Des de 2023 és acadèmic de la Real Acadèmica de Medicina de la Comunitat Valenciana.

Breu descripció: Encara que la investigació bàsica ha sigut el principal motor de la investigació biomèdica (conèixer el mecanisme biològic del procés d'emmalaltir), i el coneixement generat és una gran millora científica, no possibilita millorar la salut de la població, que requereix un altre tipus d'investigació basada en l'observació directa de pacients i del sistema que els atén. De fet, el concepte de «investigació traslacional» naix precisament de la constatació de la bretxa existent entre el coneixement biològic i la pràctica clínica, reclamant accelerar el pas, del laboratori al llit del pacient, un salt que moltes vegades no arriba a produir-se. Per això, un grup de metges d'Atenció Primària ens plantegem un objectiu comú davant la necessitat de conèixer com prevenir i com tractar la malaltia abans d'arribar a l'hospital, i què fer amb les persones després del seu pas per aquest, i ajudar-les a recuperar la seua salut (continuïtat assistencial). Per aquestes raons, i amb una visió holística, es va veure la necessitat d'ajudar a millorar aquest coneixement en la llarga cadena que uneix el mecanisme biològic amb la complexa realitat biològica, social i cultural dels pacients, el sistema que els atén i la pròpia comunitat. En aquest sentit en aquesta conferència es presentaran alguns dels estudis que en l'àmbit cardiometabólico que s'estan duent a terme a nivell nacional i promoguts des de l'agència d'investigació de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) i els seus resultats més rellevants, que dibuixen la realitat (individual i poblacional) que es viu en les consultes d'atenció primària d'Espanya.

Videoconferència

Inscripció

Inscripció públic extern

 

 

 

Informació proporcionada per: Unitat Predepartamental de Medicina
Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut