La Llotja del Cànem acull l'exposició fotogràfica «Carteles pegados» de Vicente Pla Martí

12/04/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  carteles-pegados _MG_5948in

    El vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla, i l'autor de l'exposició, Vicente Pla, en l'acte d'inauguració. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

La Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I, acull fins al 25 d'abril l'exposició «Carteles pegados» del fotògraf Vicente Pla Martí, especialista en fotografia de carrer. Les fotografies d'aquesta mostra pretenen fer una reinterpretació dels cartells deteriorats pel pas del temps i superposats que es troben en els murs de diferents ciutats. Així, a través d'una selecció de l'enquadrament fotogràfic, Pla aconsegueix reorientar el missatge original i caduc d'aquests cartells cap a un nou aspecte estètic colorit i caleidoscòpic, com si d'un collage col·lectiu anònim es tractara.

Vicente Pla Martí (Ontinyent, València, 1971) és cirurgià de professió i va iniciar la seua passió per la fotografia després de l'impacte que li va causar l'exposició que va dedicar a George Rodger la Barbican Gallery de Londres en 1994. Des d'aquell moment, la seua curiositat per conèixer la història i l'obra dels mestres de la fotografia no ha cessat. Inicialment el seu interès es va centrar en els fotògrafs de l'agència Magnum i en altres genis del reportatge o el documentalisme com Eugene Smith o Robert Frank. Després de conèixer l'obra de William Klein, la fotografia de carrer és el gènere amb el qual més s'identifica. La seua formació autodidacta s'ha basat en aprofundir en el coneixement de l'obra de tots aquests grans fotògrafs i d'altres artistes contemporanis.

Fotografies
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions