Comença la segona edició del Castelló Global Program Nou empreses de la província han sigut seleccionades per a participar en el programa referencia d'acceleració d'empreses de Castelló

25/09/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Castelló Global Program csglobal-program networking

    Empresaris, professors i organitzadors han participat en una sessió de networking. | FOTO: ESPAITEC

El programa per a l'acceleració d'empreses de la província de Castelló s'ha iniciat amb una sessió de networking en la qual han participat empresaris, professors i organitzadors. Després d'una fase de selecció de projectes duta a terme aquest estiu, nou empreses distribuïdes al llarg de la província han començat el passat divendres 26 de setembre les sessions de formació, que s'allargaran fins al pròxim mes de desembre.

Entre els projectes seleccionats, tres són empreses del sector agroalimentari, altres tres operen en el sector de les tecnologies de la informació i comunicacions, una ho fa en energies renovables, una altra en materials intel·ligents i l'última en el sector del calcer.

Detalls dels projectes seleccionats

Les tres empreses que operen en el sector agroalimentari estan repartides per tota la província de Castelló i produeixen làctics, olis i vins. Lácteos Els Masets és una empresa situada a la Torre d’En Besora dedicada a la fabricació i distribució de productes làctics de llet d'ovella. Belluga Gourmet està situada a Sogorb i basa el seu projecte empresarial a explotar les possibilitats que ofereix la zona de l'Alt Palància, establint sinergies entre el territori, la gastronomia, la cultura i la producció de l’oli d'oliva. Finalment, Viñedos y Bodegas Mayo García se centra en l'elaboració i criança de vins de qualitat, a més d'una clara aposta turística vinculada amb el territori i la gastronomia.

Altres tres empreses operen en el sector de tecnologies de la informació i les telecomunicacions (TIC). 4TIC és una empresa emergent situada a Espaitec que es dedica al desenvolupament de programari a mida. En els últims mesos ha llançat dos nous productes al mercat per a la gestió de laboratoris i la compra d'entrades. Boxvot és una plataforma web/app sobre plans d'oci liderada per dos joves castellonencs; l'aposta per la internacionalització ha sigut un dels seus factors diferenciadors des del principi. Internet Mind és la tercera empresa que opera en el sector de les TIC: des de la seua oficina a Espaitec realitzen programari de publicacions digitals per a la publicació de llibreries a mida per a empreses.

Quant als altres tres sectors representats en la II Edició del Castelló Global Program, l'empresa Nuevas Tecnologías Sili-Ter representa el sector de les energies renovables. Des de Morella, l'entitat ofereix solucions de climatització i aigua calenta sanitària amb les tecnologies més eficients. 42Tek representa el sector dels materials intel·ligents; aquesta empresa de Castelló ofereix nanotecnologies aplicades al tractament d'aigües. Finalment, des de la Salzadella, Lajuana, en el sector de la moda-calcer, basa la seua idea de negoci a renovar les espardenyes, un producte que a la nostra zona s'ha usat i s'ha treballat molt durant anys.

Sobre Castelló Global Program (CsGP)

És un programa gratuït organitzat per Espaitec que té el suport de la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I. Dirigit a emprenedors i empresaris castellonencs amb experiència en desenvolupament de negoci i potencial de creixement, Castelló Global Program té com a objectiu accelerar el creixement de les nou empreses seleccionades, facilitant el seu impacte en un mercat global a través d'accions de formació i tutorització durant l'últim trimestre de l'any.

Altres notícies:

Una desena d'empreses d'Espaitec presenten les tecnologies més disruptives a la Confederació d'Empresaris de Castelló

Samsung i Cuatroochenta aconsegueixen un acord per a desenvolupar apps que optimitzen processos interns i entre empreses a Centreamèrica

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions