25/04/2024 | FCHS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Escola de Formació Esportiva (ESFE) ha organitzat, dins del 2n Cicle de Conferències, la ponència «Activitat física, salut i qualitat de vida» impartida per Joan Forcades i Guillem Mascaró a l'aula magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials davant una audiència de més de cent assistents de la comunitat universitària, professionals del sector i estudiants de cicles de formació professional.

Forcades i Mascaró, reconeguts preparadors físics d'esportistes professionals i professors d'educació física, han abordat el tema del moviment i l'exercici físic com un dels pilars de la salut, destacant la importància de vincular l'estat de forma i salut. Durant la conferència, han destacat la importància d'integrar l'estat físic amb la salut general, emfatitzant que «l'exercici supervisat és una estratègia rendible per a optimitzar els beneficis per a la salut i garantir un envelliment sa».

En les seues intervencions, han recalcat la rellevància de l'exercici físic, afirmant que es tracta «del medicament més barat que existeix si s'aplica en la dosi i intensitat adequades». A més, han assenyalat el sedentarisme com «la gran plaga del segle XXI».

Per a finalitzar, han destacat el paper del preparador físic com a professió afirmant que «en un futur pròxim serà el complement de la medicina: l'exercici prescrit com a tractament».
L'Escola de Formació Esportiva (ESFE) continuarà l'activitat amb la realització, de maig a octubre, d'altres jornades i conferències d'interès per a professionals i estudiantat relacionats amb l'esport. L’ESFE és un projecte formatiu de la Universitat Jaume I amb la funció principal de coordinar tota la formació de nivell universitari vinculada amb l'àmbit de l'esport i la vida sana: activitat esportiva, salut, gestió d'entitats esportives, aspectes legals, màrqueting, comunicació, etc.
 

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències Humanes i Socials