Curs/jornada «Fomentar una cultura de conciliació de la vida personal, familiar i laboral»

03/01/2024 | UI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 18 de desembre de 2023

Acte: Curs/jornada

Títol: Fomentar una cultura de conciliació de la vida personal, familiar i laboral

Lloc:  saló d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut. Universitat Jaume I de Castelló

Horari: De 9:30 a 13:30 hores

Entitat: Unitat d'Igualtat. Universitat Jaume I / Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Destinataris: personal directiu de la Universitat Jaume I i també per a les organitzacions productives del teixit empresarial de Castelló i província que volen comptar amb més formació i informació sobre conciliació-coresponsabilitat i dret a la desconexió digital.

Objectius:

1. Identificar i sensibilitzar sobre els beneficis de la conciliació de la vida personal, laboral i familiar. Sensibilitzar en el foment de la coresponsabilitat dels homes de la comunitat universitària i conscienciar sobre el fet que la conciliació no és només cosa de dones.

2. Conèixer el marc normatiu de referència en matèria de conciliació i identificar els principals drets de les persones treballadores davant la implantació de les polítiques de conciliació i els beneficis que suposa per a la comunitat universitària.

3. Conèixer i reflexionar sobre el projecte del “Pla de Conciliació-Coresponsabilitat UJI” i de futura aplicació a la Universitat.

4. Conèixer la política interna reguladora del dret a la desconnexió digital de les persones treballadores UJI. Aprendre algunes habilitats personals essencials per gestionar eficaçment el temps i potenciar la igualtat de gènere.

Continguts:

1. Identificar i conèixer la normativa aplicable i tots els drets, mesures i accions de conciliació de la vida acadèmica-laboral amb la personal-familiar de l'estudiantat i els diferents col·lectius de personal empleat UJI.

2. Conèixer la protecció de què gaudeixen les persones treballadores UJI que exerceixen els seus drets de conciliació.

3. Interpretar l'abast dels drets de conciliació tenint en compte la profusa normativa reguladora existent i els pronunciaments judicials més rellevants.

4. Identificar els principals problemes pràctics que plantegen els drets de conciliació.

Professorat:

Cristóbal Molina Navarrete. Professor de Dret del Treball i S. Social. Universitat de Jaén.

Nuria Reche Tello. Professora de Dret Constitucional. Universitat Miguel Hernández (Elx).

Més informació i Programa

 

Vídeos jornada Veure'n més
Veure'n més
Informació proporcionada per: Unitat d'Igualtat